Maj melomana: Gdański Festiwal Muzyczny, Organy+ i Andre...
Gdański Festiwal Muzyczny, ORGANy PLUS+, powrót króla walca Andre Rieu, fragmenty z tetralogii "Pierścień...
Znaleziono 19 artykułów
Gdański Festiwal Muzyczny, ORGANy PLUS+, powrót króla walca Andre Rieu, fragmenty z tetralogii "Pierścień...
11 kwietnia br. na deskach Teatro Comunale Pavarotti-Freni w Modenie odbyła się światowa premiera...
Już 11 kwietnia w Modenie (Włochy) odbędzie się premiera nowej opery ekologicznej "Jezioro Popiołów" -...
Kilka dni temu ruszyły próby do spektaklu, który powstaje w ramach międzynarodowego Projektu BUTTERFLY. Nie...
Warsztaty dla małych kucharzy, koncert muzyki filmowej, zajęcia jogi dla dzieci - co chcecie robić w ten...
Przed nami karnawał - czas zimowych zabaw, maskarad, pochodów, imprez, a nade wszystko balów. Również...
- Mam niesamowite szczęście, że od samego początku pracujemy razem nad projektami dla dzieci, spełniając...
W trzy soboty karnawału - 5, 19 stycznia oraz 2 lutego, w samo południe, w Filharmonii Bałtyckiej odbędą...
Widowiskowe spektakle muzyczne, zabawy interaktywne w plenerze, warsztaty taneczne i plastyczne, a także...
Po okresie wielkopostnej zadumy w repertuarze znów pojawi się wiele energetycznych i radosnych propozycji,...
- Wychowywany w duchu muzyki klasycznej i żyjąc tą muzyką przez tyle lat, nie stanę się nagle jazzmanem....
Scenariusze filmowe, spektakle teatralne, propozycje wydawnictw muzycznych i literackich, a także wystawy -...
Przypominamy najważniejsze koncerty, wydarzenie muzyczne, zespoły, płyty i rozczarowania w Trójmieście...
"Bałtyckie Legendy" to wyjątkowy projekt, który łączy słowiańskie opowieści znad Bałtyku z muzyką...
W piątkowy wieczór po raz 17. przyznano Nagrody dla Młodych Twórców w Dziedzinie Kultury. W tym roku w...
Dokładnie 30 lat temu, 13 czerwca 1986 roku w Nowym Jorku, zmarł niekwestionowany król swingu, amerykański...
- Dojście do przekonania, że chcę pisać muzykę, która może być uważana za piękną, zajęło mi sporo czasu....
Rok 2015 dał nam dużo dobrej muzyki - przede wszystkim koncertów. Choć nie obyło się też bez rozczarowań....
Po raz 16. wręczono Nagrody dla Młodych Twórców w Dziedzinie Kultury. Tym razem te prestiżowe gdańskie...