Na obrzeżach Gdańska ma powstać duży sklep budowlany....
Na granicy Gdańska i gminy Kolbudy może powstać Castorama. Mieszkańcy okolicy obawiają się, że po...
Znaleziono 214 artykułów
Na granicy Gdańska i gminy Kolbudy może powstać Castorama. Mieszkańcy okolicy obawiają się, że po...
Ruszają prace nad zaprojektowaniem buspasów na ul. Spacerowej w Gdańsku. Takiej inwestycji jeszcze nie...
Ceny najmu lokali biurowych w Trójmieście i okolicach mogą różnić się w zależności od lokalizacji, ale...
MOSiR Sopot, jak w każdym miesiącu 2025 r., zaprosił do aktywności fizycznej. Po cyklu #RUNinSOPOT po...
Radni dzielnicy Osowa nie poparli pomysłu Michała Kubickiego, mieszkańca tej dzielnicy, na odkorkowanie ul....
Historia Banina to trochę taka opowieść o rzeczach niedokończonych. O planach, które przegrały z czasem. I...
Masz jeszcze kilka minut do treningu w siłowni lub czekasz na aqua aerobik bądź po zakończonych zajęciach...
- Kocham pulsujące serce miasta i niemal całe życie marzyłam, by mieszkać w centrum. 20 lat zajęło mi, żeby...
Wakacje latem i ferie zimowe to dobry czas dla kierowców dojeżdżających do pracy, bo na drogach mijamy...
Tylko w lutym gdyńskie karetki pogotowia ratunkowego aż 16 razy czekały powyżej godziny na przyjęcie...
3 dni i 15 godzin - taki czas spędzili kierowcy, stojąc w korkach w Gdańsku, Gdyni i Sopocie, gdyby...
Awarie samochodów, piesi i rowerzyści oraz kolizje - to najczęstsze przyczyny korków w Tunelu pod Martwą...
Ponad 60 artystów na scenie, 5 miast w całej Polsce oraz kilkadziesiąt świątecznych przebojów - trasa...
Po zamknięciu skrótu przez ul. Dolne Migowo zjazd z ul. Myśliwskiej do ul. Rakoczego potrafi zająć nawet do...
Zainspirowany artykułem dotyczącym próby uruchomienia linii autobusowej ze Straszyna do pętli Ujeścisko...
To był trudny pierwszy poranek z nową organizacją ruchu na węźle Gdańsk Południe. Wielu kierowców, zdając...
Bez efektów specjalnych, telebimów i układów tanecznych, za to z harfą, kwartetem smyczkowym i skrzypcami....
Trwa Europejski Tydzień Mobilności, w ramach którego po Trójmieście można podróżować komunikacją miejską i...
Wypadek w tunelu pod Martwą Wisłą, deszczowe popołudnie, koniec wakacji i godziny szczytu - to wszystko...
"To tylko rzut beretem". "Przecież to blisko". "Wystarczy pół godziny spaceru". Nic bardziej mylnego. A...