Chłodne Technikalia nie odstraszyły studentów
Sezon na juwenalia rozpoczął się w Trójmieście na dobre. Jako pierwsi w tym roku rozpoczęli świętowanie...
Znaleziono 1130 artykułów
Sezon na juwenalia rozpoczął się w Trójmieście na dobre. Jako pierwsi w tym roku rozpoczęli świętowanie...
- Z mojej perspektywy mamy do czynienia z osobą kompletnie nieświadomą tego, co się wydarzyło - mówi o...
Trójmiejskie uczelnie solidaryzują się z Uniwersytetem Warszawskim po tym, jak w środę doszło tam do...
22-letni Mieszko R., student trzeciego roku prawa, który na terenie Uniwersytetu Warszawskiego zamordował w...
Już 18 maja w Polsce odbędą się wybory prezydenckie. Niewiele czasu pozostało na zmianę miejsca głosowania....
Adrian Perdyan zajmuje się badaniami wpływu promieniowania kosmicznego i promieniowania ultrafioletowego na...
Unikalne w skali kraju rozwiązania wspierające uczniów, studentów, rodziców, nauczycieli i wykładowców...
Nowa zabudowa w okolicach ulic Piramowicza i Konarskiego w Gdańsku powstaje rzadko. Niedawno przy ul....
Konkursy dla studentów, które owocują współpracą przy realizacji poważnych projektów deweloperskich oraz...
W sobotni wieczór w Europejskim Centrum Solidarności odbył się koncert "Głos pamięci", poświęcony ofiarom...
Bluzy z kapturem i T-shirty, plecaki, torby, ale też kubki czy inne gadżety - studenci coraz chętniej...
Obowiązek alimentacyjny rodziców wobec dzieci nie kończy się automatycznie po ukończeniu przez dziecko 18...
O nieformalnej imprezowi zwanej Armatą do chlania na terenie Politechniki Gdańskiej robi się coraz...
- Problem suburbanizacji gmin sąsiednich dużych miast został już opisany. Znalazłam jednak lukę - rzadko...
Jedni wyciągają królika z kapelusza, inni biją w bębny, by się dostać do programu. W 16. edycji "Mam...
49-metrowy, nowoczesny wieżowiec Akademii Marynarki Wojennej został oficjalnie otwarty. Inwestycja powstała...
W Polsce studiowanie na publicznych uczelniach wyższych nie wiąże się z opłatami. Sytuacja zmienia się,...
Akademia Sztuk Pięknych w Gdańsku rozpoczęła współpracę z deweloperem ALLCON. Młodzi artyści stworzą prace...
Studenci PG i ich ASV Zimorodek zdobyli złoto w 4 kategoriach RoboBoat 2025. ASV Zimorodek to mała łódka...
Stanowił jeden z kluczowych elementów tzw. polskiego kwartału ("Polenhof"), a więc terenu, gdzie nie tylko...