"Może gdańszczanie są po prostu głodni wiedzy?"...
- Kiedy kilkanaście lat temu zaczynała nam spadać frekwencja na zajęciach, zadałem słuchaczom pytanie o to,...
Znaleziono 30 artykułów
- Kiedy kilkanaście lat temu zaczynała nam spadać frekwencja na zajęciach, zadałem słuchaczom pytanie o to,...
Kot wolno żyjący, który nie ma opiekuna ani stałego dachu nad głową, wciąż nie może być rozpatrywany jako...
Jak co roku zbliża się okres Bożego Narodzenia, czyli rodzinnych spotkań w domu lub wyjazdu do bliskich....
Bardzo często słyszę pytanie: czy powinniśmy sterylizować lub kastrować koty? W poniższym tekście...
"Czy powinniśmy obcinać kotom pazury i jak sprawdzić, żeby nie drapały?" - to pytania, które wracają jak...
"Koty są wredne". Większość z nas na pewno niejeden raz spotkała się z podobną opinią. Opowieści o kotach...
Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła - twierdziła Wisława Szymborska....
Wielu opiekunów kotów, z którymi rozmawiam, ma problem z ustaleniem, czy ich koty się... lubią. Spotykam...
Koty żyjące na wolności, mieszkające niejako tuż obok, na wielu nie robią większego wrażenia. Jest tak...
Coraz częściej miłośnicy kotów dzielą się na dwa obozy w kwestii wypuszczania swoich zwierzaków na...
Właściciele zwierzaków pewnie wiele razy stawali przed dylematem: jaką karmę podać pupilowi? Mokrą, suchą,...
Agresywny kot to jeden z najczęstszych powodów wzywania behawiorystów do domu. Tego typu niepożądane...
Drapanie i niszczenie mebli to problem, z którym muszą sobie radzić koci opiekunowie. Na szczęście istnieją...
Jedni właściciele psów lub kotów chętnie wpuszczają do łóżek swoich podopiecznych, inni... nie przyznają...
Opiekunowie kotów bardzo często nie zdają sobie sprawy, jak odpowiednie żywienie podopiecznych wpływa na...
Pierwsza połowa wakacji za nami, a w Trójmieście zapowiada się bardzo intensywny tydzień. Przed nami...
Oto jeden z najczęstszych problemów związanych z kotami: mój mruczek załatwia się poza kuwetą. Jak sobie z...
Czy kot powinien wychodzić na zewnątrz? Zdania ekspertów i opiekunów są podzielone. Jedni uważają, że to...
Czarny przynosi pecha? Może kocha tylko siebie, a opiekun służy jedynie do napełniania miski? Sprawdzamy...
Jeśli zamiast zaszyć się wieczorem w domowych pieleszach, wolisz posłuchać wykładów o wpływie reformacji na...