Gdańska Jesień Pianistyczna: wirtuozeria Osokinsa i magia...
Za nami przedostatni z koncertów tegorocznej, Gdańskiej Jesieni Pianistycznej. Jego gwiazdą był łotewski...
Znaleziono 26 artykułów
Za nami przedostatni z koncertów tegorocznej, Gdańskiej Jesieni Pianistycznej. Jego gwiazdą był łotewski...
Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina w Gdańsku organizuje najważniejszy festiwal muzyki...
Tegoroczna edycja Gdańskiej Jesieni Pianistycznej zapisze się na kartach historii jako jedna z najbardziej...
Dziesięć koncertów, w tym trzy symfoniczne i siedem recitali fortepianowych w wykonaniu artystów z Europy,...
Koncert Andrei Bocellego, Gdańska Jesień Pianistyczna, podczas której wystąpią m.in. Janusz Olejniczak,...
"Zemsta", "Lalka", "Chłopi", "Dziady", ale też fraszki czy "Treny" Jana Kochanowskiego, "Janko Muzykant",...
43 twórców - pisarek, pisarzy, ilustratorek i ilustratorów, w tym również trójmiejskich, stworzyło 20...
Monciak, molo, plaża i Grand Hotel to zdecydowanie najczęściej pojawiające się w polskich filmach kadry z...
Trójmiasto było i jest lokacją dla wielu polskich filmów i seriali. Orłowski klif, sopockie molo czy...
Już w czwartek rozpocznie się kolejna edycja największej dotąd imprezy promującej czytelnictwo wśród dzieci...
Przeglądając kalendarz imprez, można odnieść wrażenie, że granica między karnawałem i Wielkim Postem...
Tegoroczna, piąta już edycja Festiwalu Literatury dla Dzieci w Gdańsku odbędzie się w dniach 28 maja - 1...
Po raz czwarty startuje Festiwal Literatury dla Dzieci w Gdańsku - tym razem pod hasłem "Cuda i widy!". W...
Laser ma szerokie zastosowanie w kosmetologii, a zaawansowane technologie pozwalają osiągać coraz lepsze...
Choć resursy starych śmigłowców Mi-2 z bazy w Pruszczu Gdańskim pozwolą na użytkowanie maszyn jeszcze...
Gościł w swoich murach największe sławy świata muzyki, filmu, polityki i biznesu. Przez kilka dni pełnił...
W cyklu "Filmowe Trójmiasto" tym razem przyglądamy się, jak zręczne ręce i szybkie nogi mieli bohaterowie...
... i to nie byle jakich, tylko tych najbardziej przez nich cenionych i lubianych. Energa Sopot Classic,...
W czwartkowy wieczór w Filharmonii Bałtyckiej odbył się koncert z okazji 10. rocznicy wstąpienia Polski do...
Nadchodzący sezon artystyczny w Polskiej Filharmonii Bałtyckiej, podobnie jak miniony, będzie obfitował w...