Miasto w mieście powróciło. 100cznia otworzyła sezon
W sobotę 100cznia znów ożyła, oficjalnie otwierając sezon letni. To miejsce, które od 2017 roku przyciąga...
Znaleziono 496 artykułów
W sobotę 100cznia znów ożyła, oficjalnie otwierając sezon letni. To miejsce, które od 2017 roku przyciąga...
Przed nami ostatni tydzień kwietnia. Choć prezydent ogłosił najbliższą sobotę, czyli dzień pogrzebu papieża...
Jeszcze przed wakacjami gdański oddział Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad chce przeprowadzić...
- Kocham pulsujące serce miasta i niemal całe życie marzyłam, by mieszkać w centrum. 20 lat zajęło mi, żeby...
Solidarni z Ukrainą. Pod takim hasłem w Gdańsku od piątku, 21 lutego, do środy, 26 lutego, będzie się...
W środę nad ranem rozpoczęły się oględziny pogorzeliska hali na Przeróbce. Na miejscu pracuje jednocześnie...
Awaria wody i ciepła w Gdyni. W kilku dzielnicach są zimne kaloryfery i nie ma ciepłej wody w kranach. Bez...
Prawie 700 tys. zł miesięcznie będzie kosztować utrzymanie promu pieszo-rowerowego przy moście Siennickim w...
Właśnie minęła 66. rocznica słynnego i wciąż niewytłumaczonego przelotu UFO nad Gdynią. Aby upamiętnić to...
Na drodze krajowej nr 7 między Gdańskiem a Żukowem przez kilka godzin trwała obława na sprawców kradzieży z...
Jednego z nich zatrzymano w samochodzie, a narkotyki - ponad 200 tabletek MDMA - znaleziono u niego w...
Marznące opady i oblodzona sieć trakcyjna sparaliżowała ruch pociągów w całym kraju. Opóźnione są też...
W czwartkowy wieczór uczniowie IV Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego świętowali...
Pasażerowie czekali, autobusy kursowały, ale się nie zatrzymywały. Zapowiadana na wtorek, 7 stycznia, nowa...
Mężczyzna, który pięć lat temu zabił 93-letniego pacjenta szpitala na Zaspie, trafił wówczas nie do...
10 godzin potrzebowali policjanci, by zatrzymać mężczyznę, który w piątek rano podpalił drewniany krzyż...
Niezidentyfikowany mężczyzna nad ranem oblał benzyną krzyż przy ul. Góralskiej 51 na Niedźwiedniku, a...
Z 50-minutowym opóźnieniem nocny pociąg Baltic Express z Trójmiasta dotarł w poniedziałek rano do czeskiej...
Nie udało się za pierwszym razem, w połowie listopada, udało się teraz. Mimo protestu części mieszkańców...
Ok. północy w ogniu stanął taśmociąg nad magazynem w gdyńskim porcie. Nikomu nic się nie stało, ale akcja...