Śmieciowy krajobraz po majówce w Trójmieście i Otominie
Przepełnione kosze i sterty śmieci pozostawionych luzem w miejscach popularnych do odpoczynku pod chmurką....
Znaleziono 95 artykułów
Przepełnione kosze i sterty śmieci pozostawionych luzem w miejscach popularnych do odpoczynku pod chmurką....
Majówka to dla wielu z nas moment rozpoczęcia sezonu grillowo-piknikowego. W Gdyni, Gdańsku i Sopocie nie...
22 kwietnia obchodziliśmy Światowy Dzień Ziemi - święto, które od 55 lat przypomina o potrzebie troski o...
Od 6 lat rośnie góra śmieci na działce w Śródmieściu Gdańska przy skrzyżowaniu ulic Dziewanowskiego z...
- Myślę, że w momencie, w jakim się właśnie znajdujemy, jesteśmy najmocniejsze od kilku dobrych lat. Mamy...
Przed nami ostatni wrześniowy weekend, podczas którego w Trójmieście na najmłodszych czeka sporo atrakcji....
Wygodna ścieżka o nawierzchni mineralnej w miejscu tej, wydeptanej przez mieszkańców, ławki, kosze na...
Gdzie można grillować i rozpalić ognisko w Trójmieście? Nie bez przyczyny 2 maja ustanowiono Dniem Grilla....
Do stworzenia tego tekstu zmotywował mnie artykuł o konspiracyjnym sianiu trawników na Chełmie. Cieszą mnie...
- Poukładałem sobie klocki w głowie. Fajnie, że udało się dać drużynie taką "iskierkę". Zrobimy wszystko,...
Nie podwyżka, a obniżka opłat za wywóz śmieci czeka mieszkańców Gdyni. Od 1 stycznia 2024 roku gdynianie...
Nowy ogólnodostępny park Politechniki Gdańskiej został oficjalnie otwarty. Znajdujący się tuż obok gmachu...
Ruszyła budowa przedszkola przy kościele Chrystusa Króla na Siedlcach. Inwestycję realizuje parafia, a...
Od Matarni przez Morenę, Przymorze, Oliwę, Suchanino, Piecki-Migowo, Dolne Miasto, aż po Wyspę...
Dzikie parkowanie, zamurowane okna, biegające pod nogami szczury i góra śmieci - tak dziś wygląda wysepka...
W zamian za 7,7 mln zł inwestycji w okoliczną infrastrukturę, Gdańsk chce zgodzić się na pierwszą w...
Pojemniki po farbach, gruz, odpady remontowo-budowlane, a nawet szyld sklepowy - to wszystko zalega przy...
Trójmiasto jest położone najniżej z polskich metropolii (licząc miasta wojewódzkie), bo jako jedyne posiada...
Co najmniej pół roku trwała walka mieszkańców i radnych dzielnicy Wrzeszcz Górny o posprzątanie śmieci...
44-letni Gruzin pozostawił przed wejściem do terminala lotniska w Gdańsku trzy walizki, bo "nie miał co z...