Nierozwiązywalny problem odpadów tekstylnych
- Takiego bałaganu wokół pojemników na odpady, jak w Gdyni, nie widzę w Gdańsku, a zwłaszcza w Sopocie....
Znaleziono 332 artykuły
- Takiego bałaganu wokół pojemników na odpady, jak w Gdyni, nie widzę w Gdańsku, a zwłaszcza w Sopocie....
Nadchodzi ten czas w roku, gdy trójmiejskie plaże, bulwary i deptaki przeżywają oblężenie. Nie każdy jednak...
22 kwietnia obchodziliśmy Światowy Dzień Ziemi - święto, które od 55 lat przypomina o potrzebie troski o...
W czwartek, 17 kwietnia 2025 r., weszły w życie nowe przepisy dotyczące fotografowania obiektów...
Wiosna rozkręca się na dobre, a wraz z nią tempo imprez w Trójmieście, których z dnia na dzień przybywa...
Wiosenna pogoda zachęca do spacerów. W Gdańsku jest wiele dobrze znanych tras spacerowych, są też miejsca...
Śnieg ponownie daje wiele możliwości na nowe aktywności. Jedną z nich - uwielbianą szczególnie przez dzieci...
Kilkadziesiąt osób - kobiety oraz mężczyźni w różnym wieku, a także i dzieci - pozuje do zdjęcia na tle...
Sopot zimą zachwyca przede wszystkim spokojną atmosferą. Chociaż nadmorski kurort nie jest synonimem...
Jod nad morzem występuje przez cały rok, ale to w sezonie zimowym stężenie jest najwyższe. Jeżeli chcesz...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...
Kondukt żałobny, trąbka, znicze i złożenie wieńca - tak wyglądał ostatni wieczór na zamykanym moście...
Dziś ostatni dzień funkcjonowania mostu Siennickiego. Przed godz. 20 przejedzie po nim ostatni tramwaj. A...
Choć nie możemy jeszcze mówić o obfitych opadach śniegu, to gdy już uda się go trochę "złapać", miłośnicy...
W sobotę, 14 grudnia, rozpocznie się 30. edycja Marszów na Orientację Harce Prezesa. Na pokonanie jednej z...
Na jednych jest źle wyregulowana sygnalizacja świetlna. Na innych widoczność ograniczają krzaki. Jeszcze...
W nocy z piątku na sobotę wydobyto z wody wywrotkę, która w piątek, 29.11.2024 r., wjechała do morza na...
- Jak przychodziłem, wiedziałem, jakim piłkarzem jest Marcus, ile znaczy dla Arki, całej jej historii. Od...
- W lesie na granicy Orłowa i Małego Kacku w Gdyni od lat przybywa śmieci, przez nikogo niesprzątanych....
Przed nami długi weekend i święto Wszystkich Świętych. Z uwagi na zwiększony ruch drogowy lepiej w tych...