Plaża Piekarza: na pyszny obiad i imprezę
Na Jasieniu, w wyjątkowym przeszklonym budynku przy ul. Orzechowej 1, mieści się Plaża Piekarza - bistro...
Znaleziono 16 artykułów
Na Jasieniu, w wyjątkowym przeszklonym budynku przy ul. Orzechowej 1, mieści się Plaża Piekarza - bistro...
Zbliża się sylwester, dla wielu to długo wyczekiwana noc, podczas której można poświętować i pożegnać stary...
Coraz większymi krokami zbliża się jesień. Choć dla wielu to czas kojarzony głównie z brakiem słońca i...
Królik to jedno z tych mięs, które jest zarówno smaczne, jak i pełnowartościowe. Po wielu latach...
Plaża Piekarza to pomysł na nowoczesne bistro jasieńskiej piekarni i cukierni Mój Piekarz. Na miejscu...
Listopad to miesiąc, w którym na talerzach króluje gęsina. I bardzo dobrze! Gęś, nazywana arystokracją...
Niewiele trzeba, aby jej wyśmienite mięso stało się suche i twarde, jednak właściwe przygotowanie sprawi,...
Nie jest łatwo znaleźć idealną parę, zwłaszcza gdy te poszukiwania prowadzimy w kuchni. Przychodząc do...
Smak surowych kasztanów porównać można do orzechów laskowych, po obróbce termicznej przypominają słodkie...
Już wiemy, kto został laureatem I Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Literacka Kuchnia". O zwycięstwie...
Kulinarne niespodzianki, dekadenckie menu, zaskakująca fuzja smaków, utalentowany szef kuchni i przyjazna...
To mięso jest bardzo delikatne w smaku, kruche, wyjątkowo soczyste, a przy tym ma mało kalorii. Można z...
Zdrowe odżywianie kiedyś było koniecznością, później stało się modą, a dziś dla coraz większej liczby osób...
Już nie tylko schabowy z ziemniakami i staropolski żur. Teraz również sferyczny kawior z soczewicy, chipsy...
Pierwsze wzmianki o Lisewie pochodzą z 1575 roku. Niecałe trzy stulecia później, w tej niewielkiej wsi...
Dwóch mężczyzn o silnych charakterach, którzy od kilku lat wspólnie prowadzą kuchnię Restauracji...