Tak kiedyś brzmiała (i pachniała) Gdynia. Wspomnienia...
- Gdynia miała najprężniej działający port. To było nasze prawdziwe okno na świat, przemycano tu alkohole,...
Znaleziono 11 artykułów
- Gdynia miała najprężniej działający port. To było nasze prawdziwe okno na świat, przemycano tu alkohole,...
- Dżentelmen to ktoś, kto potrafi grać na akordeonie, ale tego nie robi - kokietował publiczność Marcin...
Chór buduje poczucie wspólnoty. Wspólne śpiewanie, próby, wyjazdy i koncerty. Jednak chórzysta musi przede...
"Kiedy wychodzę na scenę, z góry zakładam, że was kocham i że wy też mnie pokochacie" zwróciła się do...
Jest wirtuozem akordeonu, ale i propagatorem muzyki wykonywanej na tym instrumencie. Z jego inicjatywy...
Jako dzieciak grałem też z wiejskimi muzykantami pod Krakowem. Znałem cały repertuar dość obscenicznych...
- Do piwnicy, gdzie się schroniliśmy, wszedł sowiecki czołgista i przyznał: mogliśmy strzelać z tanku, ale...
W programie tegorocznego festiwalu Dźwięki Północy prócz koncertów i pokazów filmowych, znajdą się...
Gra na gitarze, pianinie, flecie, perkusji czy skrzypcach. A może lekcje śpiewu, musicalu lub rytmika?...
- Akordeon to spryciarz, który prosto z biesiady wdarł się do sal koncertowych, rozpycha się łokciami i...
Po raz pierwszy akustycznie, w odświeżonym składzie. Znani z dużych, festiwalowych scen tym razem...