Dorosłe dzieci i niedojrzali dorośli. Przejmująca powieść...
Rzadko mam okazję pisać tutaj o książkach skierowanych do dzieci i młodzieży, dlatego tym bardziej cieszę...
Znaleziono 33 artykuły
Rzadko mam okazję pisać tutaj o książkach skierowanych do dzieci i młodzieży, dlatego tym bardziej cieszę...
O tym, czym jest godna śmierć, jaka jest rola kapelana w szpitalu, czy można wytłumaczyć cierpienie, a...
Emilka ma 5 lat i należy do grupy 30 pacjentów w Polsce ze zdiagnozowaną mutacją genu STXBP1, która...
Randkowanie to niełatwa sprawa. Częstym wyzwaniem bywa "ghosting", czyli znikanie bez informacji. Niedawno...
Im wcześniej wykryty nowotwór, tym lepsze rokowania w przypadku zachorowania na raka piersi czy raka...
Święta Bożego Narodzenia to czas spotkań z bliskimi. Obraz szczęśliwej rodziny zasiadającej do stołu wręcz...
Święta to czas piękny, ale i trudny. Decyzja o tym, z kim i w jakiej formie je spędzimy, nie powinna być...
"Kiedy ślub?", "Na co czekacie? Pies to nie dziecko", "Ile zarabiasz?", "Czemu nie pijesz?" - kto z nas...
Co roku podczas Światowego Dnia Świadomości Autyzmu ulicami miast przechodziły niebieskie pochody, a...
Maciej Kindler to 24-letni trener personalny z Gdyni, który wystąpił w pierwszej polskiej edycji...
- Staram się nigdy nie zwieszać głowy i grać do ostatnich sekund. Nie ma co patrzeć w tył. Jestem...
Nie tylko Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku uruchomił pomoc psychologiczną dla osób potrzebujących...
Tutaj wszystko zależy od nas - od starania, cierpliwości i braku oczekiwań. Życie w rodzinie zwykle nie...
Nie garb się, nie mlaskaj, nie dłub w nosie, nie kręć się przy stole, nie mów z pełnymi ustami, zdejmij...
Stawiam hipotezę, że nazwa "Gdańsk" nie pochodzi ani od terenów podmokłych, ani tym bardziej od Gotów, ale...
Steven Vitoria sprawił, że liczba państw, z których wywodzą się strzelcy goli w derbach Trójmiasta...
Jak stworzyć auto pretendujące do klasy premium na bazie popularnego modelu segmentu D? Przepis znają...
23 maja obchodzimy kolejną rocznicę ostatniego wyjścia na patrol bojowy ORP Orzeł. Jedną z czarniejszych...
Zbliżają się święta Bożego Narodzenia, za chwilę usiądziemy do pięknie udekorowanego stołu i podzielimy się...
O tym, że czasem wypowiedzenie z pracy może być zbawienne, że grunt to wyczucie i dywersyfikacja, bo...