Gruźlica w gdyńskim przedszkolu. Dwoje dzieci trafiło do...
W jednym z gdyńskich przedszkoli wykryto przypadki gruźlicy. Dwoje dzieci obecnie przebywa w Szpitalu...
Znaleziono 186 artykułów
W jednym z gdyńskich przedszkoli wykryto przypadki gruźlicy. Dwoje dzieci obecnie przebywa w Szpitalu...
Jakie oblicza ma przemoc domowa w gdańskich domach? Jak często policjanci wdrażają procedurę Niebieskiej...
Urlop z powodu siły wyższej to potoczna nazwa zwolnienia od pracy przyznawanego w pilnych sprawach. Warto...
Kiedy dziecko powinno zacząć mówić? Kiedy zgłosić się do logopedy? Jak ćwiczyć z dzieckiem rozwijającym...
Gdańscy kardiolodzy należą do krajowej czołówki w przypadku małoinwazyjnego leczenia zatorowości płucnej. W...
Trójmiejskie placówki medyczne mierzą się z wysokim sezonem infekcyjnym. Obłożenie w Szpitalu Dziecięcym...
- Mimo zapowiedzi Ministerstwa Zdrowia nie dostałam skierowania na szczepienie nowym preparatem przeciw...
- Trafił mnie covid - napisał w mediach społecznościowych Lech Wałęsa, były prezydent RP. Podzielił się też...
Z powodu wzrostu infekcji SARS-CoV-2 w regionie, a także pojawiających się zakażeń na oddziałach niektóre...
Napadł w nocy na taksówkarza, pobił go do nieprzytomności, po czym próbował mu poderżnąć gardło. Rannego...
Półtora roku temu informowaliśmy, że zamówione studium wykazało, że budowa nowego przystanku SKM na...
Objawy depresji mogą przybrać różną formę, intensywność i częstotliwość. Dotykają osób w każdym wieku, w...
Pacjenci często narzekają na opiekę w Szpitalnych Oddziałach Ratunkowych, jednocześnie zawsze tam szukając...
Gdzie kierować się z dzieckiem ze złamaniem czy urazem, a gdzie szukać pomocy w przypadku nagłej infekcji...
Młoda kobieta zgłosiła na policji, że została pobita przez swojego partnera, zawodowego rugbistę grającego...
Zwiększa się liczba nieubezpieczonych pacjentów, którzy potrzebują pilnej opieki medycznej. Największe,...
BMW lawirujące pomiędzy samochodami i jadące znacznie szybciej, niż można, to dla większości irytujący...
Co spakować do torby na porodówkę? Oczekiwanie na poród u przyszłych mam wiąże się z radością poznania...
Jak wyglądają statystyki zakażeń wirusem HIV, a jak rozwoju AIDS? Na czym polega profilaktyka...
- Za pierwszym razem dostałam telefon, że jestem w rezerwie. Dostałam ataku paniki, zaczęłam płakać i...