Szymon Jachimek nowym dramaturgiem Teatru Miejskiego w Gdyni
Teatr Miejski zyskał nowego dramaturga. Szymon Jachimek, po czterech latach pełnienia funkcji kierowniczej...
Znaleziono 43 artykuły
Teatr Miejski zyskał nowego dramaturga. Szymon Jachimek, po czterech latach pełnienia funkcji kierowniczej...
Przed nami kolejny styczniowy weekend. Jak spędzić wolny czas z dziećmi? Czeka na was mnóstwo atrakcji, a...
Przed nami kolejny listopadowy weekend, jak go spędzić z dziećmi? W najbliższych dniach w Trójmieście nie...
Choć gdyńskie Policealne Studium Wokalno-Aktorskie od 1966 roku wykształciło setki wybitnych artystów, to...
Niedaleko pada jabłko od jabłoni - to powiedzenie, które często sprawdza się w przypadku rodzin...
Pochodzący z Gdańska Donald Tusk, decyzją Sejmu, został powołany na premiera RP. Podjęto ją w poniedziałek,...
Mogliśmy ją zobaczyć już w takich serialach jak: "Ojciec Mateusz", "Na Sygnale" czy "Lombard. Życie pod...
Podobno nigdy nie jest za późno na naukę, a nową drogę zawodową można rozpocząć w dowolnym momencie życia....
Masz 8-12 lat i marzysz o karierze aktorskiej? Jeśli do środy, 28 września, wyślesz zgłoszenie wraz z...
Co łączy sport, literaturę i teatr? Przekonacie się w Miejskim Teatrze Miniatura w Gdańsku, który do...
Zatem zostałem malarzem. Odkryłem w sobie talent. Prawie cztery lata temu. Namalowałem ponad sto obrazów....
Michał Milka jest artystą, urzędnikiem, podróżnikiem, laureatem nagrody "Człowiek bez barier", gwiazdą...
Nie tylko kontrowersyjny Klaus Kinski przyszedł na świat w Sopocie. W kurorcie urodził się również inny...
Ostatni raz stanęli wspólnie na scenie, by dać czadu i zaprezentowali to, czego nauczyli się przez cztery...
16 października ukazał się debiutancki album Zuzy Jabłońskiej "Psycho". Na płycie znalazły się takie single...
Jak zachowuje się człowiek, gdy dostanie do odegrania określoną rolę - ofiary lub oprawcy? Czy znęcanie się...
Najnowsza premiera Teatru Wybrzeże przekonuje, że "Nora" Henrika Ibsena ani trochę się nie zestarzała....
Studium Wokalno-Aktorskie - uczelnia, która od ponad 54 lat kształci kadrę aktorską w naszym kraju....
- Najbardziej mnie bawi często powtarzana fraza, że organista pięknie... śpiewa! W Polsce utarło się...
Odnaleziony w archiwach niemiecki dokument z 1942 odkrywa więzi rodzinne między jedną z najważniejszych...