Policjant uratował osobę, oddając część siebie
Pomaganie ma w genach - mówią o nim koledzy z gdańskiego komisariatu na Śródmieściu. Posterunkowy Joachim...
Znaleziono 24 artykuły
Pomaganie ma w genach - mówią o nim koledzy z gdańskiego komisariatu na Śródmieściu. Posterunkowy Joachim...
Marek Kaliszuk, aktor serialowy i teatralny, występujący również na trójmiejskiej scenie, oddał swój szpik...
- Za pierwszym razem dostałam telefon, że jestem w rezerwie. Dostałam ataku paniki, zaczęłam płakać i...
Dawca szpiku - niemal 162 tys. potencjalnych dawców szpiku jest zarejestrowanych na Pomorzu, z kolei już...
Roczny Tobiasz walczy ze śmiertelną chorobą. Chłopiec, żeby żyć, potrzebuje przeszczepienia szpiku od...
Ponad 2500 mieszkańców Trójmiasta zarejestrowało się do bazy Dawców Fundacji DKMS osobiście, a prawie 4500...
Jak być mężczyzną w rodzinie z niepełnosprawnością? Jak być dawcą szpiku w erze COVID-19? Dlaczego badania...
Niektórzy pomaganie mają w genach. Dosłownie. Co 40 minut ktoś w Polsce dowiaduje się, że choruje na...
Leoś urodził się w styczniu, po porodzie dostał 10/10 w skali Apgar, w domu czekał starszy braciszek, a...
Trzy miesiące po pierwszych urodzinach Tamary okazało się, że dziewczynka ma białaczkę. Teraz mała...
Policjantka z izby dziecka podarowała swoje komórki macierzyste chorej na nowotwór krwi kobiecie z USA....
Ludwik we wrześniu skończył rok, jest też najmłodszym pacjentem Oddziału Onkologii gdańskiego UCK. Chłopiec...
Krwi nie kupisz, ktoś musi ją oddać, a chętnych do stałego oddawania nigdy nie jest za dużo. Średnio 1 z 10...
W Uniwersyteckim Centrum Klinicznym powstał Ośrodek Transplantacji Wątroby, w którym wykonano już pierwsze...
Uwielbia jeździć na rolkach i spędzać czas w parkach wodnych, kocha góry i podróże, ale teraz marzy tylko o...
- Nie wiadomo, jak dobierać słowa, żeby nie wywoływać tylko współczucia, a bardziej budzić nadzieję -...
W weekend 5 i 6 listopada w Galerii Bałtyckiej , Rivierze oraz Klifie odbędzie się akcja rejestracji...
Przedszkolanka z jednego z gdańskich przedszkoli twierdzi, że straciła posadę, gdy okazało się, że została...
Gdy zdecydujesz się na to, by zostać dawcą szpiku, twoje dane trafią do Centralnego Rejestru...
Zostań honorowym dawcą szpiku kostnego i uratuj życie osobom czekającym na przeszczep. W Trójmieście i na...