Obwodnica Witomina: wznowiono wycinkę drzew. Archeolodzy...
W ramach budowy obwodnicy Witomina ruszyła wycinka drzew pomiędzy ul. Kielecką i Witomińską. Równolegle...
Znaleziono 22 artykuły
W ramach budowy obwodnicy Witomina ruszyła wycinka drzew pomiędzy ul. Kielecką i Witomińską. Równolegle...
Pasażer gdańskiego autobusu linii 112 był agresywny wobec kierowcy. - Kopał, wyrwał osłonę kabiny kierowcy,...
Korzystasz ze strefy kiss and fly na gdańskim lotnisku? To zwróć uwagę, gdzie parkujesz, bo jeśli staniesz...
10 września 2024 r. miały obowiązywać nowe przepisy, w świetle których kierowcy, którzy stracili tymczasowo...
"Mam prawo jazdy od 30 lat, ale nigdy nie byłam kierowcą" - nie mamy wątpliwości, że takich kobiet (ale też...
Był agresywny, ubliżał, wymachiwał rękami. Tak jeden z pasażerów zachowywał się wobec kobiety prowadzącej...
Biegły i śledczy badali w poniedziałek tramwaj, w którym w piątek doszło do wypadku na ul. Rakoczego na...
Rekrutacja do szkół średnich 2022/2023 trwa. W czwartek, 21 lipca, ogłoszono listy zakwalifikowanych i...
Kierowcy i motorniczowie zrzeszeni w Związku Zawodowym Pracowników Komunikacji Miejskiej w spółce Gdańskie...
Użyciem gazu pieprzowego zakończyć miała się awantura związana z pojawieniem się ciężarówki "anty-LGBT" w...
Odwrócenie ruchu na ul. Piramowicza nie poprawiło bezpieczeństwa w okolicy, a zmiana utrudniła życie...
Obywatel Norwegii zapłacił za dwa nocne kursy taksówką przez centrum Gdańska ponad 11,5 tys. zł. Z jego...
Pasażer jednego z gdyńskich trolejbusów był agresywny i uderzył kontrolera, gdy okazało się, że posiada...
Jedni twierdzili, że przejechać mogą swobodnie, drudzy - że ruch w tym miejscu jest ograniczony. U zbiegu...
Przy dworcu PKS w centrum Gdańska drogowcy od samego rana montują słupki, które mają uniemożliwić...
Krzysztof Puternicki decyzję o samotnej podróży po wschodniej stronie Afryki podjął w 2015 roku przy kawie...
Bohaterem czwartego odcinka z cyklu "Motoklasyka" nie jest ani unikatowy, ani ładny, a tym bardziej drogi...
Czy pozostawiony od niedzieli przy al. Zwycięstwa w Gdyni fiat utrudnia skręt w ul. Wielkopolską i ruch...
- Nie wszystkie sprawy trzeba załatwiać z udziałem służb - podkreślają strażnicy miejscy z Gdańska, którzy...
Marzenia są piękne, ale jeszcze piękniejsza jest ich realizacja! Norwegia, kraj tysiąca fiordów, gór i...