Festiwal Dziczyzny: wyjątkowe menu w Śliwka w Kompot
Od 21 stycznia do 9 lutego restauracje Śliwka w Kompot w Gdańsku i Sopocie zapraszają na Festiwal...
Znaleziono 84 artykuły
Od 21 stycznia do 9 lutego restauracje Śliwka w Kompot w Gdańsku i Sopocie zapraszają na Festiwal...
Tytułowi bohaterowie naparzają się na ekranie bez żadnej taryfy ulgowej. Nie ma w tym większego sensu, bo...
Podczas naszego nocnego odpoczynku umysł i ciało powinny się regenerować. Jednak zaledwie 37,4 proc. osób...
Wędzony łosoś, kozie sery, szparagi i czereśnie, rzemieślnicze pieczywo zamiast chleba z marketu i bataty...
Kiedyś bary serwujące zapiekanki cieszyły się dużą popularnością. Obecnie w menu lokali częściej możemy...
Kolejnym przystankiem na mojej kulinarnej trasie było rodzinne bistro Moja Gruzja na Zaspie, działające...
Przyszła pora na wiosenny przegląd w ramach naszego cyklu "Nowe lokale". Tym razem w zestawieniu pokażemy...
Tak źle drogi w Trójmieście nie wyglądały już dawno - utyskują kierowcy. I trudno się dziwić, bo skala...
Od kilku lat środki przeznaczane na łatanie dziur w drogach są praktycznie niezmienne. Gdańsk przeznacza na...
Ponoć jedzenie smakuje najlepiej, gdy je z kimś dzielimy. W polskiej kulturze restauracyjnej przyjęło się...
Maślane, z czekoladą, autorskim kremem, z wytrawnymi dodatkami, a także będące hitem ostatnich miesięcy...
Za nami wieczerza wigilijna, podczas której na wielu stołach pojawiło się tradycyjne dwanaście potraw....
Bistro Młyn mieści się na Wyspie Spichrzów na rogu ulic Chmielnej i Pszennej, w budynku należącym do Hotelu...
Spóźnianie się, przyprowadzanie bez zapowiedzi osoby towarzyszącej czy ociąganie się z wyjściem, gdy jest...
Rewolucyjne, innowacyjne, idące z duchem czasu. Ich pojawienie się na stole budziło podziw, a także...
Otwarcie Montowni w Gdańsku zbliża się wielkimi krokami. Prace remontowe w największym food hallu na...
Nowojorski, japoński, wiedeński, królewski, baskijski, sułtański... podobno na świecie istnieje ok. 1 tys....
Śniadanie bez chleba - jakiś czas temu w cyklu "Okiem dietetyka" pisałam o kolacjach bez chleba, a w...
Około 200 g dobrego jedzenia dziennie wyrzucamy do śmieci. Niby niewiele, ale gdy pomnożymy to przez liczbę...
Czasem miło jest się rozpieścić, raz na jakiś czas zrobić sobie małą przyjemność i zafundować posiłek poza...