Nikomu niepotrzebni. O mieszkańcach centrum Gdańska
Połaziłem dzisiaj trochę po mieście. Czuję się jak obcy człowiek. W mieście, w którym się urodziłem i...
Znaleziono 56 artykułów
Połaziłem dzisiaj trochę po mieście. Czuję się jak obcy człowiek. W mieście, w którym się urodziłem i...
Mężczyznę, który w jednym z osiedlowych sklepów przy ul. Podkarpackiej rozlał cuchnącą ciecz i zniszczył...
55-latka wybrała się na zakupy, ale nie zamierzała za nie płacić. Kobieta została zatrzymana w jednej z...
Działali w różnych dzielnicach Gdańska, ale wszyscy mieli to samo zajęcie - kradli rowery. Policja...
Policjanci szukają mężczyzny, który jest podejrzewany o kradzież roweru w Śródmieściu Gdańska. Jego...
Choć nie działali wspólnie i może nawet się znają, to mają wspólne złodziejskie pasje. Ona ukradła ponad...
43-latek wybił głową szybę w jednym ze sklepów w centrum Gdańska. Straty oszacowano na 1 tys. zł. Mężczyzna...
Wizytówkę Głównego Miasta w Gdańsku, ul. Mariacką i okoliczne uliczki upodobali sobie złodzieje. Ich łupem...
2,4 mln zł - tyle wynosi łączne zadłużenie gapowiczów, którzy do tej pory nie opłacili mandatów w Gdańsku i...
19-latek i 22 -latek prawdopodobnie jeszcze dziś usłyszą zarzuty niszczenia mienia. Szybko zostali...
Regularnie dewastowany przez wandali tunel pod wiaduktem Błędnik w centrum Gdańska w końcu doczekał się...
Miałby patrolować Śródmieście, pas nadmorski i okolice klubów w centrum Gdańska. Radny Mateusz Skarbek...
Na ul. Długiej i Długim Targu nie działają dwie z sześciu kamer systemu monitoringu miejskiego. W ścisłym...
Projekt rozmieszczenia 25 nowych kamer miejskiego monitoringu w Gdańsku miał być już dawno gotowy, ale nie...
Wyposażone w specjalne kamery auto sfotografuje ok. 100 kilometrów ulic i uliczek w historycznym centrum...
Tysiąc aut na godzinę sprawdza nowy pojazd do e-kontroli Strefy Płatnego Parkowania w Gdańsku. Choć przez...
Sieć sklepów Żabka wraz z gdańską policją szukają sprawcy lub sprawców szkód wyrządzonych w sześciu...
Wernisaże, koncerty, a może spotkania literackie i wino? Wybraliśmy pięć ciekawych trójmiejskich miejsc,...
Straż Miejska w Gdańsku ma nowe narzędzie do walki z bezprawnym wjazdem i parkowaniem w Strefie...
Za rok gotowy ma być projekt rozmieszczenia 25 nowych kamer w Śródmieściu Gdańska. Mają się one pojawić...