Pety, kapsle, szkło i sztuczna szczęka: co skrywają...
Zabierz śmieci ze sobą - namawiają liderki Kolektywu Czysta Plaża, gdynianki Magdalena Jacoń i Joanna...
Znaleziono 238 artykułów
Zabierz śmieci ze sobą - namawiają liderki Kolektywu Czysta Plaża, gdynianki Magdalena Jacoń i Joanna...
Co roku trzeci poniedziałek stycznia nazywany jest Blue Monday i uznawany jako najbardziej depresyjny dzień...
- Każdy z nas może stać się bezdomnym i to niezwykle szybko. Powodów jest bardzo dużo. Najczęściej mówimy o...
Jeszcze parę lat temu aplikacje randkowe wydawały się rewolucją w poszukiwaniu miłości. Kilka kliknięć, aby...
Czy rozmowa z chatbotem terapeutycznym jest w stanie zredukować objawy depresji i lęku? Twórcy...
Czterdziestka, kiedyś moment przejściowy, początek "poważnego etapu życia" i wejścia do świata seniora,...
Problem zdrowia psychicznego wśród Polaków pogłębia się. Tylko w ubiegłym roku liczba zwolnień lekarskich z...
- Bardzo często zawierałem coś takiego, co się nazywa paktem Odyseusza. To jest taki zabieg psychologiczny,...
Samiec sigma - introwertyk, którego wartością jest m.in. niezależność, symbolizuje nowy model męskości...
Coraz więcej młodych ludzi, których głosy sprzeciwu i desperacji słychać w odmętach internetowych aplikacji...
Wielu z nas nie wyobraża sobie obejrzenia filmu bez podjadania. Czy to w kinie, czy w domu lubimy podczas...
W erze pełnej ghostingu i breadcrumbingu świat relacji romantycznych staje przed nowym wyzwaniem -...
Kiedy pisałam o finale trylogii "Kolory zła", nie spodziewałam się, że autorka zaskoczy swoich fanów i...
Od lat mierzymy się z epatowaniem seksualnością w mediach społecznościowych. Tak naprawdę z zaskoczenia...
W świecie, gdzie zdrady są wciąż powszechne, czasami detektywi muszą odkrywać historie, które przypominają...
Randkowanie to niełatwa sprawa. Częstym wyzwaniem bywa "ghosting", czyli znikanie bez informacji. Niedawno...
"Na papierze" w Gdańsku, Gdyni i Sopocie mamy setki tzw. budowli ochronnych i miejsc ukrycia, jednak...
Willa stojąca w Sopocie nad brzegiem morza, oddzielona od niego jedynie pasem wydm, zwana willą Basnera,...
Od rockowych kapel, przez największe gwiazdy pop, po występy orkiestrowe - kinowe koncerty cieszą się coraz...
Trendy to pojęcie szerokie, to kierunek rozwoju, w jakim zmierza świat. Jak się okazuje, nie pozostaje on...