Był "synkiem" księdza Kaczkowskiego
Ksiądz Jan Kaczkowski nazywał go swoim "synkiem". Dzięki filmowi "Johnny" jego historię i ich niezwykłą...
Znaleziono 16 artykułów
Ksiądz Jan Kaczkowski nazywał go swoim "synkiem". Dzięki filmowi "Johnny" jego historię i ich niezwykłą...
Trójmiasto było i jest lokacją dla wielu polskich filmów i seriali. Najlepszym dowodem na to jest...
Początkowo tytuł tej produkcji miał brzmieć "Na pełnej petardzie" - w odwołaniu do książki i jednego z...
Odsłonięcie tablicy pamiątkowej, nadanie szkolnej sali imienia, a wcześniej koncert - w ten sposób w...
Padł ostatni klaps na planie filmu "Johnny", który opowiadać będzie o księdzu Janie Kaczkowskim,...
Pamiątkowa tablica oraz skwer jego imienia. W ten sposób Sopot upamiętnił księdza Jana Kaczkowskiego,...
W 2021 roku na ekrany polskich kin trafi film fabularny opowiadający o życiu księdza Jana Kaczkowskiego. W...
Sopot upamiętni związanego z miastem przez lata księdza Jana Kaczkowskiego. Jego imię nosić będzie skwer...
- Relacje pacjent-lekarz to jedno z zagadnień, któremu ksiądz Jan Kaczkowski poświęcił wiele uwagi, zarówno...
Kiedy rok temu chowano ks. Jana Kaczkowskiego na Cmentarzu Komunalnym w Sopocie, twórcę Puckiego Hospicjum...
W czwartek wieczorem w Ratuszu Staromiejskim wręczono nagrody w konkursie Gdańsk Press Photo im. Zbigniewa...
Maciej Moskwa otrzymał Grand Prix XX Pomorskiego Konkursu Fotografii Prasowej Gdańsk Press Photo 2016 im....
W piątek odbyła się ceremonia pogrzebowa ks. Jana Kaczkowskiego. Twórca i dyrektor Puckiego Hospicjum pw....
Ks. Jan Kaczkowski nie żyje. Założyciel i dyrektor Puckiego Hospicjum pw. św. Ojca Pio, które otaczało...
Mówią, że mam parcie na szkło, ale ja mam już tylko parcie na drewno, to w trumnie - mówi ks. Jan...
Najmłodsi uczniowie sopockiej Szkoły Podstawowej "Lokomotywa" wydają CD z kolędami. I to nie byle jaką, bo...