Noc Muzeów w Trójmieście: 5 ciekawych wydarzeń
Już w tę sobotę, 17 maja, odbędzie się kolejna odsłona Europejskiej Nocy Muzeów. Jej uczestnicy będą mogli...
Znaleziono 714 artykułów
Już w tę sobotę, 17 maja, odbędzie się kolejna odsłona Europejskiej Nocy Muzeów. Jej uczestnicy będą mogli...
Już dziś rozpoczyna się wyczekiwana chyba przez wszystkich majówka. Czas oddechu, odpoczynku i regeneracji...
Zmarł Tomasz Jakubiak. Informacja o śmierci znanego kucharza ukazała się na jego profilu instagramowym w...
Jedni widzieli w nim perwersyjnego skandalistę, manipulatora i cynicznego peerelowskiego propagandystę,...
Nowa zabudowa w okolicach ulic Piramowicza i Konarskiego w Gdańsku powstaje rzadko. Niedawno przy ul....
Zachody słońca to coś, co zachwyca zarówno młodych, jak i starszych. Niebo w odcieniach różu, fioletu i...
Książki pisarzy z Trójmiasta lub z Trójmiastem w tle? W naszym cyklu Zaczytane Trójmiasto znajdziecie wiele...
"Brakuje mi miejsca. Takiego, żeby wyjść z domu, a jednocześnie nie musieć niczego kupować, żeby tam...
Chyba nie ma w Trójmieście osoby, która nie słyszałaby nigdy nazwiska Kosycarz. Najpierw Zbigniew, potem...
O Kaszubach często mówimy i myślimy w kontekście przyrody, odpoczynku i rekreacji. Trochę gorzej sprawa się...
Najpierw spotkanie z Natalią de Barbaro, potem z Joanną Flis, a następnie z Ewą Woydyłło - przyciągnęły w...
Książki pisarzy z Trójmiasta lub z Trójmiastem w tle? W naszym cyklu Zaczytane Trójmiasto znajdziecie wiele...
Gdańsk ponownie wraca na karty powieści, tym razem za sprawą nowej książki Zuzanny Gajewskiej zatytułowanej...
Wiemy już, jakie książki w zeszłym roku podbiły serca czytelników gdyńskich i sopockich bibliotek. Nadszedł...
Zbliżają się ferie zimowe, które potrwają od 17 lutego do 3 marca. Z tej okazji Instytut Kultury Miejskiej...
Która książka była najpopularniejsza w 2024 r. w sopockiej bibliotece? Niedawno pisaliśmy o książkach,...
Gdańsk-Stogi, część słynnej ostatnio Wyspy Portowej. Przy głównej ul. Stryjewskiego, która krzyżuje się z...
Żuliście gumy "kulki", kolekcjonowaliście obrazki z Turbo albo Donaldów, a na ścianie w pokoju mieliście...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...
Kiedy wypadają ferie zimowe 2025? W tym roku uczniowie z Pomorza będą mieli przerwę pomiędzy semestrami od...