Wina na wiosnę polecane przez trójmiejskich gastronomów
Wiele osób wraz z nadejściem wiosny zaczyna poszukiwać nowych smaków, a lekkość, świeżość i energia...
Znaleziono 187 artykułów
Wiele osób wraz z nadejściem wiosny zaczyna poszukiwać nowych smaków, a lekkość, świeżość i energia...
Wiele słyszałam o popularności restauracji Chleb i Wino - podobno trudno tu o wolny stolik, a kolejki...
To miejsce od dawna mnie intrygowało. Jednocześnie kusiło opiniami i odpychało wizją długich kolejek. O...
Listopad gęsiną stoi. Jak co roku, o tej porze, w restauracjach całej Polski możemy spróbować specjalnego...
Miłośnicy nowoorleańskiego kurczaka w Trójmieście od czwartku nie muszą szukać daleko. Popeyes otwiera się...
Łąka Bar mieści się w sercu Dolnego Miasta w zabytkowym budynku dawnej Królewskiej Fabryki Karabinów....
Restauracja Endi Wine House jest usytuowana w samym sercu Sopotu, obok Monciaka, w bliskiej odległości od...
W gastronomii od zawsze przyświeca zasada: "klient nasz pan". To właśnie na tej maksymie opiera się sukces...
Zezowata Flondra (pisownia oryginalna) to nowo otwarta rybna restauracja w Sopocie Kamiennym Potoku....
Pizzeria Truflowa to niewielki lokal w centrum Gdyni. Zajrzałam do niego w tygodniu w godzinach...
Inżynier Mamoń w "Rejsie" był zdania, że lubimy to, co już znamy. Trudno się tym nie zgodzić: potrafimy...
Pueblo w Gdyni to jedna z tych restauracji, które działają w Trójmieście od dekad. Funkcjonuje od 1999 r. i...
Istnieje wiele mitów związanych z hotelowymi restauracjami. Niektórzy uważają je za miejsca dostępne...
Kolejnym przystankiem na mojej kulinarnej trasie było rodzinne bistro Moja Gruzja na Zaspie, działające...
Przebój wiosny, czyli szparagi, zawitały na nasze stoły. Sezon trwa zaledwie kilka tygodni, więc warto...
Na osiedlu Central Park, w dzielnicy Piecki-Migowo (potocznie zwaną Moreną), znajduje się niepozorna...
Czasem decyduję się na wizytę w restauracjach spoza głównego centrum Gdańska, Gdyni czy Sopotu. Zazwyczaj,...
Marisco Restaurant mieści się w samym sercu Sopotu, tuż przy molo, przy Placu Zdrojowym 1. Kilka lat temu w...
Święta takie jak Wielkanoc kojarzą się z rodzinną atmosferą i odbywającymi się w naszych domach spotkaniami...
Schemat zazwyczaj jest podobny. W mieście pojawia się nowa restauracja, mniej lub bardziej ciekawa,...