Na cmentarz chodzę nie tylko od święta
- Wizyta na cmentarzu 1 listopada wymaga ode mnie sporo cierpliwości. Dlatego bywam szybko rano i uciekam...
Znaleziono 19 artykułów
- Wizyta na cmentarzu 1 listopada wymaga ode mnie sporo cierpliwości. Dlatego bywam szybko rano i uciekam...
Współczesny rynek VOD w Polsce generuje przychody na poziomie ponad 2 mld zł rocznie. Ile z tej kwoty w...
To był bardzo intensywny, studniówkowy weekend. W sobotni wieczór odwiedziliśmy aż cztery bale,...
Wybór miejsca na randkę, zwłaszcza na specjalną okazję, bywa wyzwaniem. Gdzie zarezerwować stolik, żeby...
Honoriusz Balzac pisał, że są trzy ideały piękna: kobieta w tańcu, koń pełnej krwi w galopie i fregata pod...
Od środy zaczyna się 10-dniowa celebracja Święta Morza. Jej najbardziej efektownym elementem będzie parada...
Oficjalnie przy opłatku z kolędą w tle czy na imprezie z karaoke? Z kierownikiem i kolegami czy z...
Już wkrótce w ramach święta beaujolais nouveau będziemy mogli spróbować młodego wina, pochodzącego z...
Jak sprawić, by świąteczny czas był magiczny, mile i radośnie spędzony w gronie rodzinnym? Co zrobić, by...
Święta Bożego Narodzenia za pasem, a ty ciągle w biegu. Mieszkanie nieposprzątane, zakupy niezrobione,...
Maciej Kalkowski został strzelcem pierwszej bramki w Trójmieście w 2018 roku. O godz. 12:12 z rzutu karnego...
Najkrótszych nocy w roku nie wypada przespać, dlatego już teraz warto zastanowić się, na jaką formę...
Od wielu miesięcy Stowarzyszenie FSO Pomorze pracuje nad budową repliki Poloneza Jamnika. Rekonstrukcja...
Czy ul. Dąbrowszczaków na Przymorzu zmieni swoją nazwę? Wnioskuje o to Stowarzyszenie Federacja Młodzieży...
- Fani mają prawo do milczącego protestu, ja im się nie dziwię. Wiem jednak, że zarząd nie zmieniłby nazwy...
- Mieliśmy Solidarność, teraz czas na Żartobliwość - mówi Maciej Kraszewski, reżyser i scenarzysta...
Emigracja kojarzy się dziś z Wielką Brytanią lub Skandynawią, wcześniej jeździło się "na saksy" do Niemiec,...
Remisem 1:1 (0:0) zakończyło się noworoczne spotkanie oldbojów Arki i Bałtyku. Na Narodowym Stadionie Rugby...
W śródmieściu Gdańska obok Bazyliki Św. Mikołaja stanęła tajemnicza, biała kopuła. W ten sposób nasi...