W lutym wojsko wzywa przed komisję, również kobiety
W Trójmieście rozpocznie się 18 lutego i potrwa aż do 10 kwietnia. W drugiej połowie miesiąca rozpoczyna...
Znaleziono 12 artykułów
W Trójmieście rozpocznie się 18 lutego i potrwa aż do 10 kwietnia. W drugiej połowie miesiąca rozpoczyna...
Już w styczniu 230 tys. Polek i Polaków dostanie wezwania do obowiązkowej kwalifikacji wojskowej. Listy...
Już po raz setny odbędą się mistrzostwa Polski w lekkoatletyce. Od 27 do 29 czerwca rywalizacja o medale...
Lekarze, pielęgniarki, weterynarze, tłumacze, informatycy, elektrotechnicy - osoby, które mają takie...
Do wojska dostać się dziś zdecydowanie łatwiej niż jeszcze kilka lat temu. To efekt ułatwień w rekrutacji...
Ponad 13 tys. osób w całym województwie, w tym 3,2 tys. w Trójmieście, ma się stawić przed wojskowymi...
Przez cały zeszły rok Wojskowe Centrum Rekrutacji w Gdyni przyjęło do zawodowej służby wojskowej około 200...
Kwalifikacja wojskowa 2023 rozpocznie się w kwietniu i potrwa do końca czerwca. Kwalifikację wojskową...
Kategorie wojskowe określają zdolności fizyczne i psychiczne do pełnienia służby, z wyłączeniem zawodowej...
Chodzą na siłownię, strzelnicę, nurkują, skaczą ze spadochronami, uczą się przeżycia w ekstremalnych...
- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić...
Blisko sześć lat temu polska armia przeszła na zawodowstwo. Choć od tego czasu nie ma już obowiązkowej...