Ma gwiazdę przy ul. Traugutta, śpiewano o nim piosenki....
Andrzej Głownia zmarł w wieku 72 lat. Lechia Gdańsk miała w nim nie tylko wychowanka, ale również jednego z...
Znaleziono 44 artykuły
Andrzej Głownia zmarł w wieku 72 lat. Lechia Gdańsk miała w nim nie tylko wychowanka, ale również jednego z...
Jeśli w piątek, 10 maja punktów nie straci GKS Katowice, to Lechia Gdańsk następnego dnia w meczu z Wisłą w...
- Nie przekreślamy I-ligowej drużyny, to nadal nasza Lechia, z którą pozostajemy na dobre i złe, ale też...
Drużyna Tylko Lechia Gdańsk w pierwszym meczu w historii klubu wygrała z zespołem Respect Przejazdowo 4:3...
- Nie będę się wypowiadać na temat sytuacji na linii kibice - klub. To na pewno nam nie pomaga, bo wolimy...
Karol Czubak został królem strzelców zaplecza ekstraklasy, a strzelone przez niego 21 goli to najlepszy...
Dusan Kuciak przeciwko Miedzi Legnica rozegrał dwusetny mecz w barwach Lechii Gdańsk. W następnej kolejce...
Lechia Gdańsk stanęła na dobre. Nawet przestało działać to, że jeśli gola strzela Łukasz Zwoliński,...
Lechia Gdańsk ma najwyższą średnią wieku w ekstraklasie w sezonie 2022/23 spośród piłkarzy, którzy zagrali....
Lechia Gdańsk znalazła potencjalnego dyrektora sportowego. Ma nim zostać Sławomir Czarniecki, który od...
Flavio Paixao jest siódmym piłkarze w historii ekstraklasy, który po ukończeniu 38 lat strzelił gola....
Niestety, Iviego Lopeza nie dogonię. Jestem przeambitny i zawsze chcę być najlepszy. Mam nadzieję, że na...
Lechia Gdańsk udała się na dwutygodniową przerwę w rozgrywkach PKO BP Ekstraklasa na 4. miejscu. W...
Dusan Kuciak otrzymał tytuł Ligowca Października. Bramkarz Lechii Gdańsk sięga po to wyróżnienie już po raz...
Dusan Kuciak ustanowił rekord ekstraklasy pod względem liczby występów zagranicznych piłkarzy, a było ich...
- Cieszy mnie nie tylko wygrana i trzy bramki, ale też mnóstwo sytuacji, które stworzyliśmy - mówi trener...
Arka Gdynia i Lechia Gdańsk po rundzie jesiennej znajdują się poza pierwszą ósemką Centralnej Ligi Juniorów...
- To był prawdziwy rollercoaster. Trener Piotr Stokowiec śmieje się, że niedługo będzie siwy, bo...
Lechia Gdańsk zajęła 6. miejsce, a Arka Gdynia 8. lokatę w przedwcześnie zakończonym sezonie CLJ U-18 z...
To już ostatni ranking piłkarzy Lechii Gdańsk i Arki Gdynia, który złoży się na wybór najlepszej...