Jerzy Jastrzębowski: Iwan Żelizko to "szóstka",...
"Jego rola jako defensywnego pomocnika, tzw. "szóstki", ma kluczowe znaczenie. Obecnie to jedyny zawodnik w...
Znaleziono 939 artykułów
"Jego rola jako defensywnego pomocnika, tzw. "szóstki", ma kluczowe znaczenie. Obecnie to jedyny zawodnik w...
W rozgrywkach Pucharu Polski na szczeblu regionalnym nadal grają dwie drużyny z Trójmiasta. Arka II Gdynia...
Autobusy kursujące na Westerplatte są za krótkie, a poza tym niewygodne: bez klimatyzacji i wysokopodłogowe...
Lechia Gdańsk zawiesiła kursowanie pociągów SKM, którymi od lat bezpłatnie dowoziła i odwoziła na mecze...
Trzy drużyny z Trójmiasta przystąpiły do 1/8 finału Pucharu Polski na szczeblu województwa pomorskiego....
W niedzielę, 6 kwietnia, biegacze wyruszą na ulice Gdańska w ramach Energa Gdańsk Maraton. W związku z tym,...
Arka Gdynia wzmocniła jeszcze ofensywę. Dawid Szwarga zdecydował się na rewolucyjną zmianę. Tornike...
Duże zmiany w organizacji ruchu na ul. Kielnieńskiej w Osowej od środy, 2 kwietnia. Na kluczowym, środkowym...
W nocy z soboty na niedzielę zmieniamy czas z zimowego na letni. Nastąpi przesuniecie wskazówek (a częściej...
Przerwa na najniższym poziomie rozgrywek piłkarskim seniorów, które odbywają się pod auspicjami PZPN, trwa...
Blisko pięć miesięcy pauzowały kluby Klasy B, które w najbliższy weekend rozpoczną rundę wiosenną. W grze o...
Węzeł Kliniczna, styk kampusu politechniki z zabudową miejską we Wrzeszczu oraz nadwodny teren w Nowym...
Ogromny kontenerowiec Merete Maersk miał być tym ostatnim z największych tego armatora, który odwiedzi...
Energa Operator pozyskała 7,7 mld zł z Krajowego Planu Odbudowy na największy w historii spółki program...
21 lutego to nowy, kolejny już termin rozstrzygnięcia przetargu na projekt i rozbudowę linii kolejowej z...
Kiedy rok temu ogłoszono, że Maersk zmienia sojusz i główne linie z Azji duńskiego operatora obsługiwane...
Planowana budowa linii Południowej PKM nie jest nowym pomysłem. Pierwsze koncepcje takiej trasy dla...
"Kolej na Przeróbkę" jako recepta na skomunikowanie wyspy Stogi jest pomysłem mało realnym. Ale idea, którą...
W ubiegłym roku z lotniska w Gdańsku skorzystało 6,7 mln pasażerów, co jest nowym rekordem. Wyższe niż rok...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...