Budowa Nowej Świętokrzyskiej. Już jest opóźnienie, na...
Przygotowania do budowy Nowej Świętokrzyskiej złapały pierwsze opóźnienia. Jak dowiedzieliśmy się w...
Znaleziono 700 artykułów
Przygotowania do budowy Nowej Świętokrzyskiej złapały pierwsze opóźnienia. Jak dowiedzieliśmy się w...
Lechia Gdańsk zawiesiła kursowanie pociągów SKM, którymi od lat bezpłatnie dowoziła i odwoziła na mecze...
W niedzielę, 6 kwietnia, biegacze wyruszą na ulice Gdańska w ramach Energa Gdańsk Maraton. W związku z tym,...
W nocy z soboty na niedzielę zmieniamy czas z zimowego na letni. Nastąpi przesuniecie wskazówek (a częściej...
- Najważniejsze jest dla nas nie szukanie tłumaczeń, ale zdobycie 3 punktów, aby wydostać się z kłopotów, w...
Zarząd samorządowej spółki PKM SA zatwierdził nowe nazwy dla przystanków projektowanej linii PKM Południe,...
W poniedziałek, 10 marca, ok. godz. 16:49 na al. Zwycięstwa w Gdyni 53-letni mieszkaniec Gdańska został...
Projekt PKM Południe uzyskał ostateczną decyzję środowiskową dla nowej linii kolejowej, która połączy SKM...
Niemal na samym początku przebiegu nowej linii kolejowej PKM Południe pojawił się pierwszy twardy orzech do...
Przełożenie sieci ciepłowniczej zamontowanej pod mostem Siennickim. Prace z tym związane sprawią, że...
Zarząd Transportu Miejskiego (ZTM) w Gdańsku pozytywnie odpowiedział na prośby mieszkańców dotyczące...
Od wtorku, 25 lutego, mieszkańcy Stogów i Przeróbki znowu będą - przez około dobę - odcięci od ogrzewania i...
21 lutego to nowy, kolejny już termin rozstrzygnięcia przetargu na projekt i rozbudowę linii kolejowej z...
Skróci się czas dojazdu karetek na obszarze dzielnic: Stogi, Przeróbka i Krakowiec-Górki Zachodnie. Władze...
Doki, Wzgórze Hoplity, osiedla: Synteza, Lema i Perspektywa w Gdańsku, a także Widoki w Rumi oraz...
Planowana budowa linii Południowej PKM nie jest nowym pomysłem. Pierwsze koncepcje takiej trasy dla...
Oprócz już funkcjonującej zastępczej komunikacji autobusowej, promu, który ma ruszyć w sobotę, 25 stycznia...
- Dorastanie przy Arce było w pierwszym etapie mojego życia sposobem na życie. Zaimponowało mi to, że nie...
W średniowieczu istniał szlak prowadzący z południa na północ przez Gdańsk, wieś Sopot do Pucka i dalej na...
Złożenie zawiadomienia do prokuratury o niedopełnienie obowiązków ws. mostu Siennickiego zapowiedzieli w...