"System musi się zmienić". Polscy filmowcy...
Współczesny rynek VOD w Polsce generuje przychody na poziomie ponad 2 mld zł rocznie. Ile z tej kwoty w...
Znaleziono 30 artykułów
Współczesny rynek VOD w Polsce generuje przychody na poziomie ponad 2 mld zł rocznie. Ile z tej kwoty w...
- Zawsze marzyłem o tym, żeby zagrać na Open'erze. To mój ukochany festiwal, wychowałem się na nim, chodząc...
Sześć lat temu jego dyplomowy film "Koniec widzenia" znalazł się w sekcji najlepszych krótkometrażówek...
Hasło "Rozliczymy ich za lockdown!" z wizerunkami premiera, ministra zdrowia i prezesa PiS z jednej strony,...
Po bardzo długim okresie koncertowej posuchy, związanej z pandemią, w końcu w tej materii zaczęło się coś...
Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz to bez wątpienia jeden z najbardziej znanych przedstawicieli trójmiejskiego...
Pandemia, lockdown, a następnie rekordowo niskie stopy procentowe. Rynek bankowy nie ma lekko. Jednak...
Dane Narodowego Banku Polskiego pokazują, że średnie ceny transakcyjne mieszkań w Gdańsku od III kwartału...
Zaczęło się. Wprawdzie widzimy jeszcze kolejki w niektórych punktach szczepień, ale jest też coraz więcej...
Eksperci z Forum Obywatelskiego Rozwoju przedstawili zestawienie wydatków publicznych za poprzedni rok w...
Lockdown dla teatrów trwa, ale na wczorajszej konferencji prasowej premier zapowiedział, iż od 29 maja...
Od 27.03 do 9.04 zamknięte pozostaną żłobki i przedszkola - poinformował minister zdrowia Adam Niedzielski....
W ciągu ostatnich dwóch lat nauki większość uczniów ok. 50 procent zajęć miała zdalnie. Czy jest szansa, że...
Minął rok od początku pandemii. W tym czasie gastronomia działała stacjonarnie przez niecałe pięć miesięcy....
Zaledwie miesiąc trwało poluzowanie obostrzeń dotyczących zamknięcia obiektów sportowych. Od 13 marca w...
Sławek Jaskułke pod koniec ubiegłego roku wydał płytę niezwykłą. "Music on Canvas". Muzyka inspirowana...
Pod koniec października 2020 roku działanie stacjonarne lokali gastronomicznych w całej Polsce zostało...
Ministerstwo Zdrowia alarmuje, że zaczyna rosnąć liczba zakażeń koronawirusem, zwłaszcza bardziej zakaźną,...
Ruch turystyczny zamarł. Prawie nikt nie wyjeżdża na wczasy zagraniczne, brak również turystów...
Branża gastronomiczna w Trójmieście jeszcze się trzyma, choć wielu przedsiębiorców "jedzie na oparach". W...