Krok w stronę trójmiejskich lasów społecznych i...
Będą pełnić kluczową rolę w życiu lokalnych społeczności, uwzględniając zarówno ich potrzeby rekreacyjne,...
Znaleziono 15 artykułów
Będą pełnić kluczową rolę w życiu lokalnych społeczności, uwzględniając zarówno ich potrzeby rekreacyjne,...
Władze Gdańska mogą zorganizować konsultacje społeczne ws. zmiany nazwy ul. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego,...
Mieszkańcy Przymorza nie mówią jednym głosem w sprawie ewentualnej ponownej zmiany nazwy ulicy Prezydenta...
Czy gdańskie ulice, które zmieniły nazwy w ramach tzw. dekomunizacji przestrzeni publicznej, zmienią je...
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Gdańsku uchylił w czwartek zarządzenie zastępcze wojewody pomorskiego o...
Właściciel budynku LOT - firma Elfeko oraz Stowarzyszenie Architektów RP - ogłosili konkurs na projekt...
Granice Gdańska i Gdyni nie zmieniały się przez długie lata. Czy nadszedł czas na rozwój Trójmiasta -...
Protestów w Operze Bałtyckiej ciąg dalszy. W czwartek 10 listopada od rana do godziny 17 trwało głosowanie...
Tereny przy ul. Łokietka w Sopocie to jedno z ostatnich miejsc w mieście, gdzie powstać może nowa zabudowa...
Nie będzie referendum w sprawie odwołania Straży Miejskiej w Sopocie. Urzędnicy uznali, że zebrano za mało...
Wydłużenie wieku emerytalnego to najlepsze rozwiązanie problemów niewydolnego systemu. Tak przynajmniej...
Część mieszkańców wyspy Sobieszewskiej planuje referendum w sprawie jej odłączenia od Gdańska i...
- Zamurowało mnie, gdy dowiedziałem się, że tuż obok mojej działki planowana jest budowa cmentarza - żali...
Paweł Adamowicz wrócił właśnie z Ameryki. Przebywał tam na zaproszenie Departamentu Stanu USA, organizatora...
Zupełnie inaczej niż nas dotąd przyzwyczajono zaprezentował się wczoraj trzeci program telewizji...