Recenzja filmu "Sztuka pięknego życia". Czas...
Nie lubię określenia "wyciskacz łez", ponieważ kojarzy mi się ono z instrumentalnym traktowaniem widza i z...
Znaleziono 29 artykułów
Nie lubię określenia "wyciskacz łez", ponieważ kojarzy mi się ono z instrumentalnym traktowaniem widza i z...
Już od swojego powstania Gdynia była miastem zmilitaryzowanym. Jednym z jego symboli stał się Port Wojenny...
Filmy na romantyczny wieczór w domu - co wybrać? Długie jesienne wieczory sprzyjają przebywaniu w domowym...
Gdyby na szalach gigantycznej wagi umieścić z jednej strony ważącego prawie 300 kilogramów bohatera...
26 maja symboliczne podarunki, wyrazy miłości i podziękowania za trud wychowania trafiają do milionów mam w...
Walentynki nie wszystkim kojarzą się z miłym i wyczekiwanym od dawna dniem. Dla części społeczeństwa jest...
Podczas dzisiejszej podróży w przeszłość cofamy się do października roku 1935. Jesienna pogoda coraz...
Ostatnie dni grudnia mogą być świetną okazją do nadrobienia filmowych zaległości. VII Przegląd Ambitnego...
Zmiany tożsamości, przebieranki, ludzkie dramaty podane na wesoło w niezobowiązującej atmosferze radosnej...
Najnowsze widowisko spod szyldu DC kilkukrotnie uderza z hukiem o dno, ale z morskich głębin heroicznie...
Bydgoszcz, Gdańsk, Kraków, Warszawa, Wrocław, Zielona Góra - grupy z tych miast wstąpią na ósmym Festiwalu...
Jest w nowym dziele twórcy "Forresta Gumpa" czy "Cast Away" namiastka pełnowartościowego kina, która...
Studenci rozhulali się, jak co roku. Technikalia, Delfinalia - na każdej uczelni trwa jakaś impreza. W...
W poniedziałek rozpoczął się dwudniowy casting na role w musicalu "Ghost - Uwierz w ducha". W...
Wybrzeże Sztuki konsekwentnie umacnia się jako impreza eklektyczna, godząca nowoczesne interpretacje z...
Wybrzeże Sztuki kolejny raz przybliża mieszkańcom Trójmiasta nowe i zauważane spektakle w kraju. Pokazane...
Obchody Narodowego Święta Niepodległości, koncerty Edyty Bartosiewicz, grupy Fisz Emade Tworzywo, Acid...
Najpiękniejsze w teatrze, jest to, że można konfrontować to, co jest stare, z nowym - mówi Adam...
Siedem tytułów, w tym pięć spektakli gościnnych zaprezentowanych zostanie podczas Festiwalu Wybrzeże...
Jakim człowiekiem był jeden z najbardziej interesujących polskich poetów XX wieku? Czy to wybitny artysta,...