Restauracje otwarte w święta Bożego Narodzenia
Boże Narodzenie to czas, który kojarzy się z ciepłą, domową atmosferą, wspólnym biesiadowaniem i aromatem...
Znaleziono 19 artykułów
Boże Narodzenie to czas, który kojarzy się z ciepłą, domową atmosferą, wspólnym biesiadowaniem i aromatem...
Największa impreza kulinarna znowu w Trójmieście. Jesienna edycja Restaurant Week odbywa się pod hasłem...
Inżynier Mamoń w "Rejsie" był zdania, że lubimy to, co już znamy. Trudno się tym nie zgodzić: potrafimy...
Przyszła pora na wiosenny przegląd w ramach naszego cyklu "Nowe lokale". Tym razem w zestawieniu pokażemy...
Święta takie jak Wielkanoc kojarzą się z rodzinną atmosferą i odbywającymi się w naszych domach spotkaniami...
Każdy z nas był (lub jest) młody - pamięta pierwsze zauroczenie, gdy cały świat odbiera się inaczej,...
12 maja na deskach Opery Bałtyckiej w Gdańsku zobaczymy premierę operetkowego hitu Imre Kálmána pt....
Co roku najstarsze roczniki Studium Wokalno-Aktorskiego im. Danuty Baduszkowej, działającego przy Teatrze...
Mewy, mewki to nie tylko nazwy popularnych ptaków, ale i używane - szczególnie na Wybrzeżu - określenie...
Produkcja "Księżniczki czardasza" to wydarzenie precedensowe, bo operetek w Trójmieście praktycznie nie...
Jedna z najbardziej znanych i lubianych operetek Imre Kálmána trafia na trójmiejską scenę. "Księżniczkę...
Nakręcony m.in. w Trójmieście "Kamerdyner" oficjalnie otworzył 43. Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w...
Złota Palma z Cannes, łzy wzruszenia Julianne Moore czy zachwyty Guillermo Del Toro nie są w stanie oddać...
Filmowy afrodyzjak o zapachu opery mydlanej definitywnie stracił termin ważności, choć dla milionów widzów...
Autorowi znakomitej "Dziewczyny z szafy" ponownie udaje się z powodzeniem pogodzić filmową komercję z...
Emilia Kohut - absolwentka wzornictwa na gdańskiej ASP - od czterech lat zajmuje się projektowaniem i...
"Jakie ja miałam piękne życie" - mówi Budzimira Wojtalewicz-Winke w filmie "Jedenaste przykazanie". Widz,...
Ona myśli o sobie: jestem mało ambitna, nieatrakcyjna, niedopasowana. On się frustruje: to za duży ciężar,...
Urodziła się w Gdyni, ale otwarcie mówi o swojej miłości do Gdańska. Mimo dobrze zapowiadającej się kariery...