Jak chciałam zamieszkać w Śródmieściu i się z tego...
- Kocham pulsujące serce miasta i niemal całe życie marzyłam, by mieszkać w centrum. 20 lat zajęło mi, żeby...
Znaleziono 190 artykułów
- Kocham pulsujące serce miasta i niemal całe życie marzyłam, by mieszkać w centrum. 20 lat zajęło mi, żeby...
Dwie drugie i dwie trzecie nagrody oraz wyróżnienie przyznano w konkursie na koncepcję Centrum Południe,...
Pierwsze molo sopockie powstało równocześnie z zakładem kąpielowym Jana Jerzego Haffnera w 1823 r. Na...
Wkraczamy w przedostatni miesiąc roku. Przed nami pierwszy tydzień listopada, dni zadumy i refleksji przy...
Walka ze skutkami powodzi na południu Polski trwa. Jak można pomóc powodzianom? W Gdyni i w Sopocie ruszyły...
Gałęzie, piasek i liście zalegające na chodniku wzdłuż leśnego odcinku ul. Słowackiego (od działek do...
Zamknięcie i rekultywacja wysypiska na Szadółkach, budowa spalarni odpadów obok rafinerii, realizacja kilku...
Stacja wodoru w Gdańsku już działa. Cztery z dziesięciu zamówionych autobusów wodorowych NesoBus już w...
- Wbrew plakatom reklamującym wycieczki, lato z dzieckiem nad wodą to nie idylla, więc jeśli mogę coś...
Nowe Południe to nowoczesne osiedle od gdańskiego dewelopera Domesta, powstające w najmłodszej dzielnicy...
Według rankingu AirHelp gdańskie lotnisko to najlepszy port lotniczy w kraju i 51. na świecie. Tymczasem w...
Bezpośredni kontakt może spowodować poparzenia skóry i inne problemy zdrowotne. Nasi czytelnicy wskazują,...
Prezydent Gdańska, Aleksandrze Dulkiewicz, udzielono wotum zaufania i absolutorium. Oznacza to, że miejscy...
Zabornia i Rębowo - oficjalnego wydzielenia dwóch tych dzielnic, których teren obecnie należy do...
Całe Trójmiasto oraz 12 innych gmin z powiatów: gdańskiego, kartuskiego, puckiego i wejherowskiego znalazło...
Mieszkańcy ul. Bohaterów Getta Warszawskiego znów protestują przeciwko budowie linii tramwajowej na swojej...
Gdańsk rozpoczyna kolejny etap prac nad zagospodarowaniem Centrum Dzielnicowego Gdańsk Południe, czyli...
W piątek, 26 kwietnia, poinformowano o zakazie wstępu do lasów w związku z wykryciem ASF, czyli...
W ubiegłym tygodniu umawiali się na "konspiracyjne" sadzenie kwiatów. Tym razem jedna z mieszkanek Chełmu...
Mieszkańcy ul. Stężyckiej na południu Gdańska narzekają na hałas, jaki generują samochody przejeżdżające po...