Te szkoły średnie świętują swoje 80-lecie
Rok 2025 jest wyjątkowy dla trójmiejskiej edukacji - to czas, kiedy kilka prestiżowych szkół średnich...
Znaleziono 775 artykułów
Rok 2025 jest wyjątkowy dla trójmiejskiej edukacji - to czas, kiedy kilka prestiżowych szkół średnich...
Lektura trójmiejskich gazet sprzed 70 lat pozwala zauważyć, że pewne problemy w życiu mieszkańców Gdańska,...
Pół miliona złotych, czyli o 100 tysięcy zł więcej niż przed rokiem, wynosi łączna kwota stypendiów, które...
- Czuję się zaszczycony i dumny, że zostałem nominowany. Dla mnie to bardzo miłe, że w ogóle jestem brany...
- Od kiedy tylko trenuję piłkę ręczną, gra w reprezentacji Polski była moim marzeniem. Wielokrotnie, gdy...
Po 50 latach z krajobrazu Gdańska powoli znika jego charakterystyczny element. Mowa o 150-metrowym kominie...
W Trójmieście na dobre rozgościł się bożonarodzeniowy klimat i coraz więcej imprez i koncertów ma charakter...
Studia menedżerskie - dla kogo są studia MBA? Jak i gdzie aplikować? Ile kosztują studia MBA? To studia...
Już od 14 lat redakcja Trojmiasto.pl co roku nagrywa świąteczne życzenia dla swoich Czytelników. Każda ze...
W niedzielę 15 grudnia o godzinie 17:30 Trefl Sopot rozegra swój ostatni tegoroczny mecz w Ergo Arenie....
Grudzień to magiczny czas, w którym każdy odlicza dni do Świąt i wypatrywania pierwszej gwiazdki, a wraz z...
Świąteczna ciężarówka Coca-Coli dla wielu symbol telewizyjnych reklam, a dziś rozświetlona atrakcja, która...
O godz. 17:30 do Gdańska wraz ze swoją świtą zawitał Święty Mikołaj. Gość przypłynął wodami Motławy i...
Audi Plichta kolejny raz zaprasza wszystkich zainteresowanych na mikołajki. Wydarzenie dla dzieci odbędzie...
Jeśli jeszcze nie nucicie pod nosem "Last Christmas", to zapewne w tym tygodniu się to zmieni. A to za...
Lodowisko przy molo w Sopocie, na skwerze Kuracyjnym, mimo nie najlepszej pogody, wystartowało zgodnie z...
Po raz 25. przyznano Nagrody Miasta Gdańska dla Młodych Twórców w Dziedzinie Kultury. Laureatami zostali:...
To miał być film o Świętym Mikołaju. I faktycznie był. Tyle że przed jego rozpoczęciem wszyscy widzowie, w...
W pierwszym tygodniu grudnia, czyli już niebawem, w całym Trójmieście rozbłysną bożonarodzeniowe...
O ostatniej kolejce rundy jesiennej piłkarze Jaguara Gdańsk będą chcieli zapomnieć jak najszybciej. Ekipa...