Skarb seryjnego zabójcy "Skorpiona" odnaleziony...
Historia seryjnego zabójcy Pawła Tuchlina "Skorpiona" jest jedną z najbardziej znanych spraw kryminalnych...
Znaleziono 99 artykułów
Historia seryjnego zabójcy Pawła Tuchlina "Skorpiona" jest jedną z najbardziej znanych spraw kryminalnych...
Bez nagrobków, krzyży, wieńców i pamiątkowych tablic, za to w biodegradowalnych urnach, na specjalnie...
Kremacja to jedna z najstarszych form pochówku, która w ostatnich latach staje się coraz bardziej...
Ile kosztuje przedłużenie ważności miejsca na cmentarzu? W Trójmieście obowiązują różne stawki w zależności...
Gdańsk przygotowuje się do rozbudowy cmentarza Srebrzysko, a właściwie urządzenia w bliskim sąsiedztwie...
Nazwisko Jerzego Błeszyńskiego pamiętają nieliczni. Tak nieliczni, że jeszcze niedawno miał dwa groby....
- Lgną do nich jak odurzone, a kiedy dorwą, wyciągają wkład i "ciumkają" jak smoczek - komentuje...
Lata mijają, a reklamowanie nagrobków za pośrednictwem samochodu zaparkowanego przed cmentarzem, i to na...
Zmarł pisarz Paweł Huelle. Miał 66 lat. Najbardziej znany był z powieści "Weiser Dawidek" i "Mercedes...
Dlaczego oferty składa tylko jedna firma i czy taki konkurs jest w ogóle potrzebny? Gdańscy radni pytają o...
- Że też na to nie wpadłem! Zamiast co parę dni zgarniać z nagrobka liście przed 1 listopada, można zrobić...
W uroczystość Wszystkich Świętych w szczególny sposób chcemy okazać pamięć i oddać szacunek tym, którzy...
Pamięć o zmarłych i troska o ich groby stanowią ważny element naszej kultury i tradycji. Jednym z...
Dzień Wszystkich Świętych 2023 wypada w środę, 1 listopada. Zanim odwiedzimy bliskich na cmentarzu, warto...
Chryzantemy to kwiaty cieszące się największą popularnością w okresie Uroczystości Wszystkich Świętych. 1...
Po artykułach, w których opisywałem przeoczone pozostałości cmentarzy z Wielkiej Alei (Zaginione nagrobki...
Po artykułach, w których opisywałem przeoczone pozostałości cmentarzy z Wielkiej Alei (Zaginione nagrobki...
Jak usunąć wosk z pomnika? Przygotowując nagrobki bliskich na zbliżającą się Uroczystość Wszystkich...
Auto reklamujące firmę kamieniarską zajmuje miejsce dla niepełnosprawnych przy cmentarzu Łostowickim....
Ulotki i wizytówki z reklamami usług firm kamieniarskich zalewają gdańskie cmentarze. - To działanie nie...