Nietypowa książka kulinarna, felietony Skiby, magia i...
Nowy rok sprzyja zmianom i różnym postanowieniom. Może zdecydowaliście się więcej czasu poświęcać na...
Znaleziono 146 artykułów
Nowy rok sprzyja zmianom i różnym postanowieniom. Może zdecydowaliście się więcej czasu poświęcać na...
Choć mamy jeszcze przed sobą ponad tydzień listopada, to już w Trójmieście powoli daje się odczuć klimat...
Marcin Grulkowski - za publikację o gdańskich przywilejach Kazimierza IV Jagiellończyka, zespół Nagrobki -...
Lata mijają, a reklamowanie nagrobków za pośrednictwem samochodu zaparkowanego przed cmentarzem, i to na...
Czy w Gdańsku dojdzie do powtórzenia nazw ulic? Na najbliższej sesji radni miasta będą głosować nad nazwą...
Ewangelicki cmentarz na Ujeścisku od ponad roku zarasta i ponownie zaczyna popadać w zapomnienie....
Pamięć o zmarłych i troska o ich groby stanowią ważny element naszej kultury i tradycji. Jednym z...
Dzień Wszystkich Świętych coraz bliżej. Przed świętem wiele osób zastanawia się, jak znaleźć miejsce, w...
Po artykułach, w których opisywałem przeoczone pozostałości cmentarzy z Wielkiej Alei (Zaginione nagrobki...
Kwiaty na cmentarz to punkt obowiązkowy podczas Uroczystości Wszystkich Świętych. Bliscy zmarłych wybierają...
Trójmiejski zespół Nagrobki stworzył muzykę do spektaklu "Lepper. Będziemy wisieć albo siedzieć" Teatru im....
Po artykułach, w których opisywałem przeoczone pozostałości cmentarzy z Wielkiej Alei (Zaginione nagrobki...
W listopadzie wiele osób zastanawia się, jak znaleźć, gdzie jest pochowana osoba. Rozwiązaniem okazują się...
Jak usunąć wosk z pomnika? Przygotowując nagrobki bliskich na zbliżającą się Uroczystość Wszystkich...
Auto reklamujące firmę kamieniarską zajmuje miejsce dla niepełnosprawnych przy cmentarzu Łostowickim....
Ulotki i wizytówki z reklamami usług firm kamieniarskich zalewają gdańskie cmentarze. - To działanie nie...
Politycy, aktywiści, sportowcy, popularni artyści - m.in. ich nagrobki możemy znaleźć na cmentarzach, w...
W tygodniu świątecznym większość z nas planuje objadanie się smakołykami oraz odpoczywanie z bliskimi,...
To dwudziesty z kolei poniedziałek, gdy o 7 rano zaczyna się wyświetlanie w Trojmiasto.pl mojego felietonu....
Czym zmyć wosk z pomnika? Jak odnowić pomnik z lastryka? Czy granit można czyścić octem? Sprzątanie...