Punkty karne 2023. Jak sprawdzić punkty karne?
Punkty karne przyznawane są za łamanie przepisów ruchu drogowego. Na konto kierowcy trafia określona liczba...
Znaleziono 17 artykułów
Punkty karne przyznawane są za łamanie przepisów ruchu drogowego. Na konto kierowcy trafia określona liczba...
Koniec roku to - tradycyjnie już - czas podsumowań. Również tych motoryzacyjnych. Serię artykułów...
Śnieżna i mroźna zima to dodatkowa praca dla kierowcy, bo przed wyruszeniem w drogę musi m.in. odśnieżyć...
Taryfikator mandatów uległ zmianie 17 września 2022 roku. Sukcesywne zaostrzanie polskich przepisów...
Kilka dni temu informowaliśmy, że w tym roku policja w całym kraju nałożyła na kierowców mandaty na kwotę...
Od początku tego roku polska policja nałożyła - głównie na kierowców - mandaty na łączną kwotę...
Masz karnet na basen, pływalnię, siłownię czy do klubu fitness? To uważaj, bo niewykluczone, że niedługo...
W poniedziałek informowaliśmy o zmianach w przepisach dotyczących braku możliwości redukcji punktów karnych...
Nasz czytelnik, który sporo jeździ po drogach Pomorza, coraz częściej napotyka na poboczach policyjne...
"Panie władzo, ja się po dziecko spieszę!", "No jechałem szybko, ale mam lekarza", "A, bo ten przede mną...
Jazda samochodem po chodniku i wzdłuż przejścia dla pieszych karana jest teraz mandatem w wysokości 1,5...
Nowy rok przyniósł duże zmiany w taryfikatorze mandatów 2022. Kary radykalnie wzrosły. Już teraz...
W roku 2021 w wypadkach drogowych na pomorskich drogach zginęło o 32 proc. mniej osób niż w roku 2020. Co...
Nowy taryfikator mandatów 2022 już zbiera żniwo, ale znaleźliśmy w nim kilka dużych luk. Pewnie niektórzy...
2,5 tys. zł za nadmierną prędkość, 1,5 tys. za nieustąpienie pieszemu, 1050 zł za kolizję, 800 zł za...
Wraz z 1 stycznia 2022 roku wszedł w życie nowy taryfikator mandatów związanych z wykroczeniami w ruchu...
Przekroczysz dozwoloną prędkość o 30 km/h - dostaniesz mandat w wysokości minimum 800 zł. A to tylko...