Nierozwiązywalny problem odpadów tekstylnych
- Takiego bałaganu wokół pojemników na odpady, jak w Gdyni, nie widzę w Gdańsku, a zwłaszcza w Sopocie....
Znaleziono 48 artykułów
- Takiego bałaganu wokół pojemników na odpady, jak w Gdyni, nie widzę w Gdańsku, a zwłaszcza w Sopocie....
Pomorscy policjanci, dzięki możliwościom, jakie dają nowoczesne technologie, prezentują portret ofiary...
W czwartek UG odwiedził profesor Andrzej Rychard , który opowiadał o wyzwaniach stojących przed światem w...
Zapowiadali słoneczny maj, wziąłem urlop i tydzień w deszczu! Miał być deszczowy weekend, więc odwołałam...
Nowe technologie zrewolucjonizowały ochronę zdrowia, co widać szczególnie dobrze na przykładzie diagnostyki...
Rozwiązania oparte na sztucznej inteligencji są obecnie nieodzowną częścią każdego biznesu. Dzięki nim...
Trudno precyzyjnie przewidzieć, jak w najbliższych latach w Polsce rozwijał się będzie rynek najmu....
W miniony weekend przy Polsat Plus Arena Gdańsk swoje miasteczko rozbiła ekipa Tomasza Czopika, rajdowego...
Mam 35-letni staż "za kółkiem", wiele na drogach widziałem i niestety muszę stwierdzić, że współczesny...
Budujemy struktury naszej partii w Trójmieście - ogłosili w środę, 7 września w Gdańsku liderzy Agrounii....
Sinice znowu w Trójmieście. Łącznie 12 kąpielisk w Gdańsku, Gdyni i Sopocie zostało zamkniętych z powodu...
Dzięki współpracy Grupy Lotos i Microsoft powstanie tzw. cyfrowy bliźniak fragmentu infrastruktury...
"Cyfrowy bliźniak" będzie wspierał monitorowanie stanu zdrowia ciężarnej i dziecka w domu, umożliwi...
Pomorski sanepid dostał nowoczesną aparaturę do analizy materiału genetycznego wirusa SARS-CoV-2 i tym...
Jedni podchodzą do kwestii przewidywania przyszłości z przymrużeniem oka, inni zupełnie na poważnie....
Black Friday jest dniem, który cały czas kojarzy nam się z promocjami. Samo zaoszczędzenie pieniędzy nie...
Brytyjska firma Graphcore specjalizuje się w tzw. sztucznej inteligencji (AI), a Efisco to pochodząca z...
Intrygujący zawód detektywa sprawia, że chętnych nie brakuje, choć niewiele osób ma do tej pracy...
Od 1 lipca rząd wprowadza dwa projekty, które mają mieć istotne znaczenie dla zdrowia publicznego i...
Najprawdopodobniej chory psychicznie sąsiad zamienia życie pozostałych lokatorów w mordęgę. Czy są oni...