3 minuty, by sprawdzić stan naczyń krwionośnych. Czym...
"Lepiej zapobiegać niż leczyć" w przypadku chorób tętnic obwodowych to powiedzenie jest wyjątkowo trafne....
Znaleziono 46 artykułów
"Lepiej zapobiegać niż leczyć" w przypadku chorób tętnic obwodowych to powiedzenie jest wyjątkowo trafne....
Grypa kojarzy się z łagodnymi objawami, które większość z nas zdarzyło się przechodzić - kaszel, gorączka,...
Dzieci spędzają coraz więcej czasu nie na dworze i na czytaniu książek, a przed ekranami: telewizorem,...
Choć dla wielu pacjentów Szpitalny Oddział Ratunkowy pozostaje tajemniczym, często bardzo stresującym...
Ciągły ból brzucha, wzdęcia, zaparcia lub biegunki mogą być nie tylko chwilową niedyspozycją, ale objawem...
Hotel Kozi Gród rozpoczął realizację turnusów rehabilitacyjnych dla pacjentów borykających się ze...
Mogłoby się wydawać, że skoro ktoś ma objawy alergii, potwierdzają to wyniki specjalistycznych testów. W...
Zapłaciłem za bilet i mam prawo tu siedzieć - odpowiedział starszej pani w tramwaju nastolatek, któremu...
Pomidory, brzoskwinie czy ogórki potrafią zepsuć się po rozpakowaniu zakupów już po kilku dniach. Co zrobić...
Problemy z krążeniem, czyli nieprawidłowy przepływ krwi, powodują różne objawy, takie jak: zmiany...
Pacjenci często narzekają na opiekę w Szpitalnych Oddziałach Ratunkowych, jednocześnie zawsze tam szukając...
Wizyta u lekarza rodzinnego bywa stresująca zarówno dla medyka, jak i chorego, zatem bardzo dużo zależy od...
Jaka temperatura powinna panować w miejscu pracy? Okazuje się, że przepisy Kodeksu pracy określają...
Astygmatyzm, inaczej niezborność, to jedna z najczęstszych wad wzroku objawiająca się niewyraźnym i...
Niedobory żelaza - jak je uzupełnić? Żelazo jest jednym z mikroelementów niezbędnych do prawidłowego...
Dieta bezglutenowa zyskała ostatnio na popularności i ma całkiem sporo zwolenników. Zauważyłam, że bardzo...
Endometrioza dotyka 10 proc. kobiet w wieku rozrodczym, a nawet połowa z nich ma problemy z zajściem lub...
Natłok obowiązków i życie w ciągłym biegu sprawia, że coraz częściej doskwiera nam zmęczenie. W pogodni za...
Objawy grypy są bardziej dotkliwe niż w przypadku przeziębienia. Najczęściej pojawiają się nagle i trwają...
Przeziębienie to prawdopodobnie najczęstsza choroba, z którą zmagamy się szczególnie w okresie...