Pies-pasażer. Czy może jechać na siedzeniu?
"Mojemu psu wolno" - takie słowa padły z ust kobiety, która podczas jazdy autobusem posadziła psa na...
Znaleziono 419 artykułów
"Mojemu psu wolno" - takie słowa padły z ust kobiety, która podczas jazdy autobusem posadziła psa na...
W ostatnich dniach mieszkańcy Trójmiasta mieli okazję przekonać się, ile prawdy jest w starym porzekadle...
W niedzielę, 6 kwietnia, biegacze wyruszą na ulice Gdańska w ramach Energa Gdańsk Maraton. W związku z tym,...
Po wielu miesiącach analiz władze Gdańska wreszcie podjęły decyzję ws. tymczasowego buspasa na al....
Zarząd samorządowej spółki PKM SA zatwierdził nowe nazwy dla przystanków projektowanej linii PKM Południe,...
Projekt PKM Południe uzyskał ostateczną decyzję środowiskową dla nowej linii kolejowej, która połączy SKM...
Zarząd Transportu Miejskiego (ZTM) w Gdańsku pozytywnie odpowiedział na prośby mieszkańców dotyczące...
- Wydaje się, że powoli żart "jadę do Egiptu, bo nie stać mnie na wakacje nad Bałtykiem" możemy przerabiać...
Trzeba było czekać niemal równo rok, ale się udało. We wtorek podpisana została umowa z wykonawcą projektu...
Powalone drzewa, objazdy, zamknięte wejścia na przystanki PKP i SKM - w Trójmieście szaleje wichura, ale na...
W ofercie Euro Stylu z Grupy Dom Development pojawił się nowy etap Osiedla przy Błoniach, które powstaje w...
Otwarcie kolejnego przejścia naziemnego, obok którego istnieje przeprawa podziemna, rodzi pytanie, czy jest...
Zeszłoroczna pierwsza edycja Inside Seaside okazała się tak dużym sukcesem, że organizatorzy chwilę po jej...
Przed nami długi weekend i święto Wszystkich Świętych. Z uwagi na zwiększony ruch drogowy lepiej w tych...
Co nam da i co zmieni ustawa metropolitalna? Jak na tle kraju i Europy wygląda oferta komunikacji w...
Czy posiadając dwa bilety miesięczne - jeden na cały Gdańsk i drugi na całą Gdynię i Sopot - możesz...
Choć przystanki SKM Gdynia Stocznia i Gdańsk Stocznia są zamknięte z powodu przebudowy, to w kasach SKM bez...
W najbliższą niedzielę, 29 września, ulice Śródmieścia, Wrzeszcza i Przymorza zapełnią się biegaczami....
Budowa 7,5 km linii kolejowej PKM Południe, która będzie przebiegać w całości przez Gdańsk, może kosztować...
Komisja przetargowa musi ponownie przeanalizować dwie oferty konsorcjów, które chcą zaprojektować linię...