Krzysztof Zalewski i Daria Widawska wsparli bal na rzecz...
W ostatnią sobotę karnawału w hotelu Marriott w Gdyni odbył się bal charytatywny, z którego dochód zostanie...
Znaleziono 23 artykuły
W ostatnią sobotę karnawału w hotelu Marriott w Gdyni odbył się bal charytatywny, z którego dochód zostanie...
Gdynia - miasto z morza i marzeń. To tu kręcono takie produkcje, jak: "Do widzenia, do jutra...", "Trójkąt...
Fundacja Galar Gdański, realizująca od czterech lat edukacyjne i turystyczne rejsy po Motławie i Martwej...
Podróż po ośmiu gdańskich lokalach, zróżnicowany klimat, różne style muzyczne i tylko jedna noc. Nadchodzi...
Zatem zostałem malarzem. Odkryłem w sobie talent. Prawie cztery lata temu. Namalowałem ponad sto obrazów....
Stocznia Gdańsk, Remontowa, Shipbuilding, Sunreef czy Safe, a do tego pływające doki, żurawie, pochylnie,...
Po prawie trzymiesięcznym "zamrożeniu" branża ślubna wraca do funkcjonowania. Sezon jest już w pełni, a to...
16 grudnia roku 1934 powitał gdańszczan pogodą niezbyt zimową, bo choć "pochmurną i mglistą" (na szczęście...
Pogoda na koniec wakacji wyjątkowo nas rozpieszcza - jeszcze wiele osób wykorzystuje słoneczne dni i wysoką...
Dar Młodzieży minął półmetek trasy Rejsu Niepodległości. Mieliśmy okazję dołączyć do załogi na odcinku...
Czeka nas tydzień pełen atrakcji, z których część odbędzie się... nocą. Do wyboru będziemy mieć też ciekawe...
Każdy podchorąży rozpoczynający naukę w Akademii Marynarki Wojennej marzy, by kiedyś zostać dowódcą okrętu,...
Jeden z najbardziej znanych polskich podwodniaków, a przy tym również zapalony żeglarz. Podczas II wojny...
W Dworze Artusa w Gdańsku wręczono najwyższe polskie trofa w żeglarstwie morskim - Nagród Honorowych Rejs...
317-metrowy wycieczkowiec Celebrity Eclipse, który miał zgodnie z planem wpłynąć do gdyńskiego portu o...
Gdy temperatura za oknem oscyluje wokół 3-4 stopni, co i tak jest poprawą w stosunku do zeszłotygodniowych...
Zwiedzenia Cytadeli Grudziądz chodziło za nami już od pierwszej wizyty w mieście, w którym zatrzymaliśmy...
Ponad dwa tysiące wolontariuszy, koncerty, licytacje, loterie fantowe - to atrakcje zaplanowane na...
Konrad Pszczółkowski i Jan Jędrasik zdobyli brązowy medal w żeglarskich mistrzostwach Europy w klasie...
Bractwo Okrętów Podwodnych wraz z Muzeum Marynarki Wojennej organizują rejs śladami ORP Orzeł. Chcą...