Adrian Zandberg promował się w Gdańsku, a Rafał...
Kolejny kandydat na prezydenta RP przyjechał do Trójmiasta. Adrian Zandberg spotkał się z wyborcami w...
Znaleziono 24 artykuły
Kolejny kandydat na prezydenta RP przyjechał do Trójmiasta. Adrian Zandberg spotkał się z wyborcami w...
Sushi w Polsce przez lata było symbolem kulinarnego luksusu i egzotyki. Jeszcze dekadę temu zamawianie...
W szarej strefie w 2022 r. pracowało ok. 342 tys. osób, czyli 2 proc. ogólnej liczby pracujących -...
- Kiedy maszerowałem przez życie, poprawiałem wszystko, co mi się nie podobało. Na tym polegała moja praca,...
Darmowe żłobki i dostępne przedszkola, bony edukacyjne, rodzinny PIT, program "Aktywna mama", 800+ czy nowe...
O szansach wynikających z budowy elektrowni jądrowej i infrastrukturze portowej, o ustawie metropolitarnej,...
Kandydaci reprezentujący komitety wyborcze z okręgu nr 25, obejmującego Gdańsk i Sopot, spotkali się na...
W latach 2015-2021 odsetek pracowników otrzymujących część wynagrodzenia poza oficjalną ewidencją wahał się...
Podczas gdy trwają prace nad nowelizacją Strategii Rozwoju Gdańska 2030 Plus, zaglądamy do podobnego...
Wydarzenia Sierpnia '80 miały ogromny wpływ na historię naszego kraju. Wielki zryw, wielkie zwycięstwo,...
Rekrutacja do szkół średnich rozpocznie się za nieco ponad dwa miesiące, dlatego już teraz warto sprawdzić,...
Nowy rok często skłania nas do myślenia o przyszłości. Dlatego w pierwszym wywiadzie w ramach cyklu...
Rokrocznie trafiają do rąk pisarzy, wydawców i tłumaczy. Nagrody literackie - bo o nich mowa - są ważną...
30 lat, które minęły od częściowo wolnych wyborów, to czas wielkich zmian na rynku pracy. Pojawienie się...
Od września rodzice z Gdańska będą mogli skorzystać z dofinansowania do opieki nad maluchami. Program...
Kontynuujemy cykl rozmów z kandydatami na prezydentów Gdyni, Gdańska i Sopotu. W Gdyni rozmawialiśmy już z...
Kontynuujemy cykl rozmów z kandydatami na prezydentów Gdańska, Gdyni i Sopotu, którzy już oficjalnie...
Szkołom zawodowym potrzebny jest... rebranding i ścisła współpraca z przedsiębiorcami. To podstawowe...
Obietnice wyborcze. Dociekliwi pytają, skąd wezmą się pieniądze na ich realizację, bardziej ufni zacierają...
Tzw. ustawa krajobrazowa, która miała wreszcie oczyścić polskie miasta z reklam, została zaskarżona do...