Od towarów pierwszej potrzeby do targowiska różności....
Pierwszy sopocki rynek działał na głównym placu w sercu miasta. Po wojnie do legendy przeszło targowisko...
Znaleziono 51 artykułów
Pierwszy sopocki rynek działał na głównym placu w sercu miasta. Po wojnie do legendy przeszło targowisko...
Był wymieniany jako kulinarna specjalność Gdańska, jednym tchem obok machandla czy goldwassera. Dziś trudno...
- Kiedy maszerowałem przez życie, poprawiałem wszystko, co mi się nie podobało. Na tym polegała moja praca,...
W Trójmieście stale powstają nowe miejsca gastronomiczne. Dlatego przyszła pora na kolejny przegląd w...
Karczma w Sopocie funkcjonowała w tym samym miejscu przez kilkaset lat. Znajdowała się nieopodal centrum...
Zaorana ziemia, rolnik w kaloszach karmi kury, tuż obok przejeżdża pociąg, niedaleko zatrzymuje się miejski...
Gdzie zjeść w Gdańsku? Na gastronomicznej mapie miasta znajdziesz kuchnię polską w klasycznym i nowoczesnym...
Być nad Bałtykiem i nie zjeść świeżej rybki? Dla wielu osób, które odwiedzają Trójmiasto, to...
Zaczytane Trójmiasto to cykl, w którym polecamy trójmiejskie nowości książkowe. Lokalny rynek wydawniczy...
Rynek suplementów cały czas się powiększa i coraz trudniej połapać się w gąszczu informacji, co należy...
Kto wyprowadzi psa i zaopiekuje się zwierzakiem podczas mojej nieobecności? Często z powodu zajęcia pracą,...
Żegnajcie słomki i sztućce z plastiku, plastikowe talerzyki i opakowania na żywność ze styropianu. Od 2021...
Chociaż po upływie czterech stuleci zarówno świat, jak i sam Gdańsk, zmieniły się niemal nie do poznania,...
Nawet do 90 zł za godzinę "na rękę" mógł zarobić w zeszłym roku mikołaj, który w okresie przedświątecznym...
Kradzieże, alkohol i jedzenie, targowanie się - to wszystko możemy co roku zaobserwować na Jarmarku...
Podczas czwartego spaceru przez XVIII-wieczny Gdańsk u boku angielskiego dżentelmena przyjrzymy się...
O energetyce wiatrowej, turbinach na Bałtyku ostatnio mówi się coraz więcej i chyba tym razem mamy szansę...
O tym, że czasem pomysł na biznes i jego rozwój podpowiada samo życie, że kwiaty dają radość, a to jest...
Każdy opiekun psa powinien dobrze zastanowić się, czym najlepiej karmić pupila. Rynek zoologiczny oferuje...
W kwietniu stacja History pokaże w telewizji dokumentalny serial opowiadający o "gorączce bursztynu" nad...