Pijana, bez pasów, z sądowym zakazem, nie zatrzymała się...
W ciągu doby na terenie Gdańska policjanci zatrzymali czterech kierujących, którzy popełnili przestępstwa....
Znaleziono 648 artykułów
W ciągu doby na terenie Gdańska policjanci zatrzymali czterech kierujących, którzy popełnili przestępstwa....
Zaledwie 3,5 godziny jazdy samochodem z Warszawy i tylko 20 minut od tętniącego życiem centrum Gdańska...
W Polsce tysiące samotnych rodziców zmaga się z problemem niepłaconych alimentów. Często słyszymy: "on ma...
We współczesnym kinie każdy superagent ma przyspawanego do komputera pomocnika, który w odpowiednim...
Uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego poprzez zatajanie rzeczywistych dochodów to problem, z którym...
Historia Banina to trochę taka opowieść o rzeczach niedokończonych. O planach, które przegrały z czasem. I...
- Od lat kupuję bilet miesięczny w Taryfie Pomorskiej na trasie Pszczółki - Gdańsk Główny. Bliżej do pracy...
Rozpoczęcie budowy drogi rowerowej na jednym z trzech pasów al. Armii Krajowej, przy jednoczesnym remoncie...
Miała 3 promile alkoholu w wydychanym powietrzu, nie posiadała uprawnień do prowadzenia pojazdów, a mimo to...
Żeglarstwo to nie tylko sport, ale także sposób na życie i niepowtarzalna przygoda. Jak wygląda szkolenie...
Przedszkole to miejsce, w którym dzieci powinny rozwijać skrzydła - uważa Ewa Buczkowska, właścicielka...
- Wydaje się, że powoli żart "jadę do Egiptu, bo nie stać mnie na wakacje nad Bałtykiem" możemy przerabiać...
"Zaraz wracam! Proszę dzwonić" i pod spodem zapisany numer telefonu. Taka kartka może się wydawać...
- Leczyłam wiele lat osoby uzależnione i nie miałam wątpliwości, że przynajmniej część z nich może...
Najważniejsze wydarzenia z życia Trójmiasta w mijającym roku. Zestawienie przygotowaliśmy na podstawie...
Rumianek lekarski to jeden z najstarszych i najpopularniejszych ziół wykorzystywanych w medycynie...
We wtorek gdańscy policjanci zatrzymali 64-letniego kierowcę, który jechał bez świateł. Okazało się, że...
Dzięki błyskawicznej reakcji pracowników gdańskiej komunikacji miejskiej 1 listopada udało się uratować...
Zakończyła się budowa pierwszego projektu dewelopera Cordia Polska w Sopocie. W 7-piętrowym budynku o...
Rozmawiając o czasie pracy kierowcy zawodowego, należy rozróżniać takie pojęcia, jak dyżury, przerwy...