Giganci jazzu na Ladies'Jazz Festival
Bieżąca edycja Ladies'Jazz jest 20., jubileuszową. Organizatorzy postanowili uczcić ją w szczególny sposób,...
Znaleziono 27 artykułów
Bieżąca edycja Ladies'Jazz jest 20., jubileuszową. Organizatorzy postanowili uczcić ją w szczególny sposób,...
Muzyka klasyczna rozbrzmiewająca w alejkach parku Oliwskiego, największe gwiazdy muzyki pop w Operze Leśnej...
Urokliwa leśna sceneria, różnorodny i bogaty program, a przede wszystkim znakomici wykonawcy, m.in. Trupa...
Wakacje czas zacząć! Już w tym tygodniu rozpocznie się letnie szaleństwo. Przed nami imprezy taneczne na...
Wystąpiła w "Mam Talent", "The Voice of Poland", zaśpiewała piosenkę do czołówki "Big Brothera", występuje...
"LLovage" - nowa płyta i projekt duetu Olo Walicki i Jacek Prościński to rzecz wyjątkowa. Zarówno...
Co wiemy o Estonii? Przeważnie niewiele. Ta niewielka republika wielkości dwóch polskich województw...
William Malcolm tworzy ścieżkę dźwiękową do retro-gry komputerowej, Sławek Jaskułke i jego sekstet biorą na...
Sierpniowy rozkład koncertowej jazdy w Trójmieście ucieszy fanów jazzu, ale nie tylko. Będzie też sporo...
- Wychowywany w duchu muzyki klasycznej i żyjąc tą muzyką przez tyle lat, nie stanę się nagle jazzmanem....
W Gdyni Nneka i Taco Hemingway, w Gdańsku Kombi i Marek Piekarczyk - to główne imprezy obchodów Nocy...
To piłkarski tydzień. Lechia Gdańsk aż dwukrotnie wybiegnie na murawę Energa Stadion Gdańsk, by powalczyć o...
Statyści wcielający się w postaci z epoki Mozarta, wydobywająca się z głośników muzyka, tłumy ludzi...
Mozart klasycznie, Mozart plenerowo, Mozart dla dzieci i Mozart na jazzowo. Nazwisko geniusza z Salzburga...
W piątkowy wieczór - Galą Wokalną z udziałem solistów Narodowej Opery Ukrainy im. Tarasa Szewczenki w...
Przedstawiamy dwie płyty nagrane w stu procentach na serio. W post-ironicznym świecie artyści często wolą...
Tegoroczne Dni Muzyki Nowej to chyba najsłabsza odsłona w trzyletniej historii tego festiwalu. Jedynie...
Niniejszy przegląd najnowszych trójmiejskich wydawnictw płytowych sponsoruje literka M. Sprawdźcie, co mają...
Legendarna Brygada Kryzys zagra cały "Czarny album", a na Talents Stage usłyszymy najciekawsze młode kapele...
Żeby rozpocząć trasę koncertową pod hasłem "World War Tour" 1 września i to w Gdańsku, trzeba mieć tupet....