Recenzja "Bridget Jones: Szalejąc za facetem"....
Czy współczesne kino potrzebuje jeszcze Bridget Jones? Prawie 25 lat po premierze pierwszego filmu...
Znaleziono 148 artykułów
Czy współczesne kino potrzebuje jeszcze Bridget Jones? Prawie 25 lat po premierze pierwszego filmu...
Nowy rok sprzyja zmianom i różnym postanowieniom. Może zdecydowaliście się więcej czasu poświęcać na...
Koniec stycznia przed nami. W najbliższą niedzielę, tradycyjnie jak co roku o tej porze, zagra Wielka...
Żuliście gumy "kulki", kolekcjonowaliście obrazki z Turbo albo Donaldów, a na ścianie w pokoju mieliście...
Od kilku dni trwa karnawał. Nic dziwnego zatem, że nasz Kalendarz imprez pęka w szwach, jeśli chodzi o...
Uniwersytet Gdański kupił nieznany archiwalny scenariusz do filmu Aleksandra Forda o Januszu Korczaku....
Jeśli uwielbiacie celebrować święta na wiele sposób, to zapewne nie jest wam obce spędzanie czasu z książką...
Pierwsza część serii pojawiła się w 2019 r. i z miejsca podbiła serca wielu psiarzy i wielbicieli psów, ale...
To kolejna powieść kryminalna, której akcja rozgrywa się w Sopocie po "Czerwieni", "Sopockiej gorączce" czy...
Klub muzyczny GREY Gdańsk nie zwalnia tempa, a przed nami elektryzujące występy oraz wyjątkowe wydarzenia,...
Jesień koncertami stoi. Nie inaczej jest w Trójmieście. Mamy ich w tym tygodniu prawdziwy wysyp. Zagrają:...
Tłumy młodych na ostatnich Gdańskich Targach Książki dobitnie i jednoznacznie potwierdziły, że to już nie...
Nadchodzi jedna z ulubionych imprez wszystkich moli książkowych, a może... sów lub nocnych marków? Bowiem...
Jeden z najwybitniejszych filozofów, Arthur Schopenhauer, urodził się w Gdańsku w 1788 r., w domu przy ul....
Michał Wagner w ubiegłym roku zadebiutował komedią kryminalną pt. "Mów mi Kolt", której akcja toczyła się w...
Kiedy pisałam o finale trylogii "Kolory zła", nie spodziewałam się, że autorka zaskoczy swoich fanów i...
Po długich zapowiedziach w sobotni wieczór nastąpiło oficjalne otwarcie nowego klubu muzycznego o nazwie...
Ostatnia premiera tego sezonu w Miniaturze - o chłopcu, który pod wpływem silnych emocji zmienia się w...
Ukrywa się pod pseudonimem Saga Dark i doskonale zna Trójmiasto: to właśnie tu nieśmiertelni bohaterowie...
W naszym cyklu Zaczytane Trójmiasto znajdziecie nowości wydawnicze z trójmiejskim akcentem. Polecamy tu...