Marzec melomana: od jubileuszowego świętowania, po...
Marzec upłynie melomanom głównie pod hasłem jubileuszów - Natalia Walewska będzie świętowała 25-lecie na...
Znaleziono 91 artykułów
Marzec upłynie melomanom głównie pod hasłem jubileuszów - Natalia Walewska będzie świętowała 25-lecie na...
W styczniu miłośników muzyki karnawałowej czeka klęska urodzaju. W kalendarzu imprez znajdziemy m.in. Bale...
Znakomite operowe głosy, szeroki repertuar, od operetki, poprzez musical, aż po muzykę popularną, wspaniałe...
Kilkunastominutowymi owacjami na stojąco i okrzykami zachwytu publiczność nagrodziła Orkiestrę Polskiej...
André Rieu. Nie trzeba być melomanem, żeby znać to nazwisko. Ba! Można być totalnym muzycznym ignorantem, a...
Choć "Coppélia" Leo Delibesa nie należy do najbardziej popularnych i najczęściej wystawianych baletów w...
Gdańscy nauczyciele i dyrektorzy roku 2023 wybrani - kto wygrał konkurs? Krzysztof Rześniowiecki - pedagog...
Festiwal carillonowy, Turmmusik - koncerty trębaczy wieżowych przy akompaniamencie dzwonów, z tradycyjnym...
Koncerty André Rieu i jego wesołej orkiestry to już pewnego rodzaju fenomen. Holenderski skrzypek jak nikt...
Koniec maja w Trójmieście obfituje w setki wydarzeń. Przed nami mnóstwo imprez na świeżym powietrzu,...
Gwiazdorska obsada, pierwsza na świecie Orkiestra Księżniczek, soliści, międzynarodowy balet, przepiękne...
Największe przeboje muzyki klasycznej w porywających aranżacjach, wszechobecny blichtr, perfekcyjna...
Egzotyczna samba, zmysłowa rumba, charakterne pasodoble, a także chacha, walc czy tango. Sobota w Sopocie...
Moscow City Ballet ponownie wystąpi w Polsce. Najbardziej prestiżowy podróżujący teatr baletowy świata...
Tegoroczny sylwester nie będzie tak huczny jak zazwyczaj. W tym roku większość z nas spędzi go w zaciszu...
- Jestem zawodową artystką i pandemia tego nie zmieni. Wierzę, że wszystko wróci do normy. Ostatnie...
Przed tygodniem w Ergo Arenie miał się odbyć (wyprzedany!) koncert Andre Rieu i jego niesamowitej...
Magdalena Michiej-Tołstyko to dyplomowana instruktorka i trenerka tańca, która pomaga młodym parom w swoim...
Zamknięte kina w Trójmieście oznaczają brak dostępu do nowych tytułów i premier, ale filmowe zaległości...
Teraz, gdy powinniśmy spędzać czas w domu, również możemy ćwiczyć. I to nawet z trenerami personalnymi i...