Złodzieje okradli kościół na Matarni
Trwają poszukiwania złodziei, którzy włamali się do jednego z pomieszczeń parafii św. Walentego na Matarni....
Znaleziono 62 artykuły
Trwają poszukiwania złodziei, którzy włamali się do jednego z pomieszczeń parafii św. Walentego na Matarni....
Na Narodowym Stadionie Rugby odbył się mecz upamiętniający 50. urodziny Zbigniewa Rybaka, który jednym z...
Spośród 366 tys. mieszkańców przyszłego Wolnego Miasta, w 1919 roku protestanci (luteranie i ewangelicy)...
Padaczka to choroba, która może ujawnić się w każdym wieku, a sam napad padaczkowy może przybrać różne...
Pojawił się pomysł kibiców, aby Narodowy Stadion Rugby otrzymał imię Zbigniewa Rybaka. To nie pierwsza...
- Jeden wielki dramat. Poprosiłem rodzinę, żeby przyjechała do Gdańska - mówi Dmytro Doroszczuk, jeden z...
Wszyscy ugodzeni strzałą Amora już w najbliższy poniedziałek obchodzą swoje święto - 14 lutego są...
Walentynki. Jedni ich nie znoszą, inni nie mogą się ich doczekać. I właśnie ci drudzy poszukują ciekawych...
Walentynki 2024 - celebracja miłości czy konsumpcyjne święto? Dla wielu osób dzień świętego Walentego to...
Laura to najczęściej wybierane imię dla dziewczynek w Gdyni i Gdańsku, a Klara w Sopocie. Jeśli chodzi o...
Muzeum Bursztynu, po 15 latach działalności w historycznym Zespole Przedbramia, zostaje zamknięte. Od 23...
Dziś wielkie święto miłości, czyli walentynki. Słynne święto ma wielu zwolenników, ale są również jego...
Jedni zaczytują się w nich bez pamięci, drudzy traktują z dystansem, jeszcze inni twierdzą, że w każdej z...
Walentynki, Tłusty Czwartek i Dzień Kota - nadchodzący tydzień zapowiada się naprawdę intensywnie....
Do walentynek jeszcze trochę czasu, ale plany na ten dzień warto zrobić wcześniej. Koncert, zabawa w...
- Chciałem podsumować, w jaki sposób mobilna gastronomia rozwinęła się w ciągu ostatnich lat. To jest...
Październikową podróż w obrazach odbywamy - podobnie jak we wrześniu - razem z czasopismami: "Tygodnik...
- Moim celem jest wprowadzić zespół do play-off. U mnie w każdym meczu i na treningu trzeba grać na 110...
Święto zakochanych już w środę. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu, czym zaskoczyć w tym dniu swoją drugą...
Październikowe szarugi z reguły nie zachęcają do nadmorskich wycieczek, jednak 80 lat temu, mimo niepewnej...