Budowa OMT. Odcinek z węzłem Gdańsk-Południe ukończony w...
Zaawansowanie prac przy budowie Obwodnicy Metropolitalnej Trójmiasta na odcinku Żukowo - węzeł Gdańsk...
Znaleziono 99 artykułów
Zaawansowanie prac przy budowie Obwodnicy Metropolitalnej Trójmiasta na odcinku Żukowo - węzeł Gdańsk...
Koniec budowy jednego z etapów Obwodnicy Metropolitalnej Trójmiasta zbliża się wielkimi krokami. Na odcinku...
Budowa Obwodnicy Metropolii Trójmiejskiej posuwa się naprzód. Drogowcy ułożyli już 270 ton masy bitumicznej...
Zarząd samorządowej spółki PKM SA zatwierdził nowe nazwy dla przystanków projektowanej linii PKM Południe,...
Projekt PKM Południe uzyskał ostateczną decyzję środowiskową dla nowej linii kolejowej, która połączy SKM...
Zakończenie prac nad budową pierwszego etapu Obwodnicy Metropolitalnej Trójmiasta nie pokrzyżowała nawet...
Aż na cztery dni drogowcy zamkną przejazd Trasą Sucharskiego pod wyburzaną estakadą na ul. Elbląskiej....
Liczne roszczenia wykonawców, problemy z geologią i dzikimi, niezinwentaryzowanymi wcześniej wysypiskami...
Planowana budowa linii Południowej PKM nie jest nowym pomysłem. Pierwsze koncepcje takiej trasy dla...
Ma odciążyć zakorkowane Trójmiasto i wziąć "na siebie" samochody ciężarowe. Według deklaracji drogowców...
Budowa Metropolitalnej Obwodnicy Trójmiasta oraz podwarszawskiego odcinka drogi ekspresowej S7, prowadzącej...
Zainspirowany artykułem dotyczącym próby uruchomienia linii autobusowej ze Straszyna do pętli Ujeścisko...
Kierowcy powinni zachować szczególną uwagę i przygotować się na możliwe korki na węźle Gdańsk Południe....
W wyniku nocnego zderzenia 18 samochodów osobowych i 3 ciężarowych na S7 w kierunku Gdyni zginęły 4 osoby,...
Drogowcy informują o kolejnych utrudnieniach na węźle Gdańsk Południe 14, 15 i 17 października. Ma to...
Wtorkowe korki w Gdańsku, te poranne, ale też popołudniowe, to efekt wprowadzającej w błąd nawigacji. Choć...
Nie 30 września, a 1 października zostanie wprowadzona tymczasowa organizacja ruchu na przebudowywanym...
Park Południowy powoli staje się faktem, jednak na razie głównie w ramach ustaleń urbanistycznych....
Pod koniec września na ok. 12 miesięcy zmieni się organizacja ruchu na węźle Gdańsk Południe łączącym...
Minęły ponad dwa miesiące od wyboru projektanta PKM Południe, ale umowa wciąż nie została podpisana. Powód?...