W lutym wojsko wzywa przed komisję, również kobiety
W Trójmieście rozpocznie się 18 lutego i potrwa aż do 10 kwietnia. W drugiej połowie miesiąca rozpoczyna...
Znaleziono 18 artykułów
W Trójmieście rozpocznie się 18 lutego i potrwa aż do 10 kwietnia. W drugiej połowie miesiąca rozpoczyna...
Lekarze, pielęgniarki, weterynarze, ale też np. psychologowie - wojsko wymienia listę użytecznych zawodów,...
Już w styczniu 230 tys. Polek i Polaków dostanie wezwania do obowiązkowej kwalifikacji wojskowej. Listy...
Lekarze, pielęgniarki, weterynarze, tłumacze, informatycy, elektrotechnicy - osoby, które mają takie...
Do wojska dostać się dziś zdecydowanie łatwiej niż jeszcze kilka lat temu. To efekt ułatwień w rekrutacji...
Ponad 13 tys. osób w całym województwie, w tym 3,2 tys. w Trójmieście, ma się stawić przed wojskowymi...
Kwalifikacja wojskowa 2023 rozpocznie się w kwietniu i potrwa do końca czerwca. Kwalifikację wojskową...
Ćwiczenia wojskowe 2023 to temat często pojawiający się wśród osób zaliczanych po kwalifikacji wojskowej do...
Kategorie wojskowe określają zdolności fizyczne i psychiczne do pełnienia służby, z wyłączeniem zawodowej...
Ponad 60 proc. naszych czytelników zadeklarowało, że "zrobi wszystko", by uniknąć obowiązkowych ćwiczeń...
Dyskusja na temat obowiązkowych ćwiczeń wojskowych od kilku dni jest jednym z głównych tematów w mediach....
W określonych przypadkach pracownik podnoszący kwalifikacje zawodowe jest obowiązany do zwrotu kosztów...
Około 2,5 tysiąca rezerwistów na Pomorzu i 800 w samym Trójmieście stawiło się w tym roku w jednostkach na...
W najbliższy poniedziałek, 3 lutego, rozpocznie się tegoroczna kwalifikacja wojskowa. - Wbrew powszechnym...
Niespełna 300 lat temu niemal żaden gdańszczanin nie mógł wymigać się od służby wojskowej i wartowniczej na...
- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić...
Wjeżdżając na Skwer Kościuszki, niemalże od razu w oczy rzuci nam się widok okrętu, którego sylwetka na...
Blisko sześć lat temu polska armia przeszła na zawodowstwo. Choć od tego czasu nie ma już obowiązkowej...