Krzyczą za nami "pavulony". Agresja wobec...
- Nie powinienem się bronić bardziej, niż jestem atakowany, a tę granicę trudno wyznaczyć w ułamku sekundy....
Znaleziono 41 artykułów
- Nie powinienem się bronić bardziej, niż jestem atakowany, a tę granicę trudno wyznaczyć w ułamku sekundy....
Potrzebujemy szybkiego wsparcia na drodze: czas na stałą służbę usuwania uszkodzonych pojazdów z Obwodnicy...
Mamy wrażenie, że z roku na rok w Trójmieście jest organizowanych coraz mniej wydarzeń motoryzacyjnych....
Potrzebujemy więcej drzew w mieście! - zgodnie twierdzą mieszkańcy Trójmiasta, gdy ich o to zapytać. Jednak...
Zakazy wjazdu i słupki w centrum Gdańska komplikują im pracę. Zapowiadane dostawienie kolejnych utrudni im...
W 2021 r. udzielono niemal 20 tys. porad lekarskich, to o 12,6 proc. więcej niż w 2020 r. Jak informuje...
Zakorkowana ul. Spacerowa to zmora każdego mieszkańca Osowej i przedmieść Gdańska. Na budowę tunelu pod...
Trzy nowe karetki trafią do Gdyni. Miejska Stacja Pogotowia Ratunkowego otrzymała na ten cel ponad 1,5 mln...
Od początku tygodnia w Stacji Pogotowia Ratunkowego w Gdańsku jest dostępnych ponownie 14 karetek - to...
Pan Sławomir od kilku lat walczy z rakiem, jest po kilku cyklach chemioterapii, żeby dowiedzieć się, czy...
Sytuacja na trójmiejskich oddziałach covidowych cały czas jest bardzo poważna, jednak w tym tygodniu...
Publiczna ochrona zdrowia znalazła się na granicy wydolności. Z pomocą przychodzi sektor prywatny,...
Byli pijani i wszczęli awanturę po tym, jak zauważyli pracowników zespołów wymazowych, którzy przyjechali...
- Nie dla deptaka na ul. Wajdeloty- mówi grupa mieszkańców Wrzeszcza, która zbiera podpisy, by uniemożliwić...
- Najbardziej mnie bawi często powtarzana fraza, że organista pięknie... śpiewa! W Polsce utarło się...
W niedzielę, o godz. 12:30, w Ergo Arenie, Trefl Gdańsk podejmie mistrza Polski Grupę Azoty Zaksa...
Sejm zdecydował, że 12 listopada będzie w tym roku dniem wolnym od pracy, jednak nie dla wszystkich - tego...
Łóżka intensywnej terapii, respiratory, defibrylatory, ultrasonografy, nowe instalacje to tylko niektóre ze...
Zaczęło się od pracowników Inspekcji Transportu Drogowego, potem byli ratownicy medyczni, urzędnicy ZUS,...
Jeden z pubów w śródmieściu Gdańska został niemal odcięty od świata po tym, jak sąsiedzi wstawili zamykaną...