Przy Bramie Wyżynnej tramwaje nie mogą długo...
Motorniczowie powinni ograniczyć używanie sygnałów dźwiękowych przy Bramie Wyżynnej - wynika z zalecenia...
Znaleziono 66 artykułów
Motorniczowie powinni ograniczyć używanie sygnałów dźwiękowych przy Bramie Wyżynnej - wynika z zalecenia...
Urzędnicy zmienili zdanie i wbrew zapowiedziom sprzed dwóch miesięcy nie przywrócą pierwotnej organizacji...
Od czerwca na skrzyżowaniu Marynarki Polskiej ze Śnieżną znów będzie możliwe zawracanie ciężarówek i skręt...
Trzy tramwaje w naprawach po kolizjach i wypadkach, a kolejnych dziewięć z powodu prowadzonych modernizacji...
Czy należy się nam odszkodowanie za wypadek w komunikacji miejskiej? - pytają nasi czytelnicy, którzy...
Przejazd na czerwonym świetle był prawdopodobnie przyczyną poważnego wypadku z udziałem osobówki i tramwaju...
W komunikacji miejskiej jest pełno dziwaków - przyszło mi do głowy, kiedy na Dworcu Głównym czekałem na...
Nie awarie tramwajów, a samochody na torowiskach zdaniem naszych czytelników najczęściej w mijającym...
Brak kursów autobusów i tramwajów oraz spóźnienia to najczęstsze powody kar, jakie Zarząd Transportu...
Paraliż komunikacyjny na południu Gdańska, konieczność przesiadki do autobusu i prace ze specjalnym...
Najpierw zderzenie tramwaju z osobówką, a kilka dni później - z samochodem ciężarowym. Czy na skrzyżowaniu...
Kiedy tramwaj się zepsuł, pasażerowie wysiedli i zaczęli go pchać. Pojazdy komunikacji miejskiej były tak...
Droga tak zakorkowana, że pasażerowie wysiedli z autobusu, by iść piechotą, codzienny paraliż przez...
Wymiana soczewek w sygnalizacji świetlnej, montaż ekranu kontrastowego poprawiającego widoczność światła,...
Dzień po dniu, w tym samym miejscu na rondzie w Letnicy, doszło do dwóch groźnie wyglądających kolizji z...
Tylko przez pierwsze sześć miesięcy tego roku gdańskie autobusy i tramwaje brały udział w 367 kolizjach. Do...
Było namalowane i prowizoryczne, w końcu jest murowane. Zakończyły się wszystkie prace związane z...
W poniedziałek, 17 kwietnia, rozpoczęła się przebudowa ronda u zbiegu ulic Jabłoniowej, Leszczynowej i...
Znienawidzone przez kierowców "malowane" rondo u zbiegu ulic Jabłoniowej, Leszczynowej i Turzycowej na...
Niepunktualność, brak poszanowania dla pasażerów i rozmowy telefoniczne kierowców podczas jazdy - to tylko...